Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda patlama meydana geldi.

İlk belirlemelere göre patlamada 12 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Şiddetli patlama kentin genelinde hissedildi. Liman çevresinden yükselen dumanlar da birçok noktadan görüldü. 

Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: Süre değişti Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: Süre değişti

3 YARALI ENTÜBE EDİLDİ

Bölgedeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şunları söyledi:

"Hububat yüklenirken toz sıkışması olabildiğini ve bunun zaman zaman patlamalara neden olabildiğini belirtti uzmanlar. Detaylı inceleme sonrası teknik bilgiler verilecek. 12 yaralı var, 3 tanesi entübe. Bu kardeşlerimizin durumu ciddiyetini koruyor. Alanda toz sıkışması kaynaklı yeni bir patlama riski olmadığı belirtiliyor. Yaralı sayısında artış beklenmiyor, aranan birisi yok. Yaralıların hepsi hastanede."

PATLAMANIN NEDENİ BUĞDAY TOZU SIKIŞMASI

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Konunun uzmanlarıyla da yaptığımız görüşmede ve alanda yapılan teknik incelemede buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlamaların olabileceği değerlendiriliyor." dedi.

"YENİ PATLAMA RİSKİ YOK"

Vali Yavuz, gazetecilerin bölgede yeni patlama riski olup olmadığı sorusuna, "Elbette bunu şu anda öngörmüyoruz ancak tedbirlerimiz mevcut. Anlık müdahale edebilecek imkanlara sahibiz." yanıtını verdi.

13 SİLODA HASAR 

TMO'dan da patlamaya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Meydana gelen patlama nedeniyle 13 adet silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir." denildi.

AFAD: GÖÇÜK ALTINDA KALAN BİR KİŞİ KURTARILDI

AFAD açıklamasında ise olayda can kaybı olmadığı, göçük altında kalan bir kişinin kurtarıldığı bildirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli TMO silosundaki patlamaya ilişkin yapılan kontrollere göre silonun yer aldığı limandaki gemilerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KIYEM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botunun bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

İstanbul-Kuruçeşme'deki Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve Tuzla'da konuşlu şark römorkörünün de kalkışa hazır olarak bekletildiği kaydedilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir." ifadesi kullanıldı.

Editör: Ali Gözen