Sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli Longoz Ormanları'nda bulunan bungalov tatil tesisindeki evlerinin sürüklenmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayıp.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 6

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birliklerin, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanın yakınında kaybolan kişiyi gece termal kameralarla süren arama çalışmaları gün ışımasıyla karadan ve havadan devam ediyor.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 11

Sisli Vadi mevkisinde suyun çekildiği tesisin bulunduğu alan ve çevresindeki çalışmalarda ekipler, selle gelen tomruk ve ağaçların çevresine ve altlarına bakıyor.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 4

5 kilometre uzunluğundaki vadide 900'ü aşkın kişinin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 8

Arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda komando birlikleri de katılıyor. Orman köylüsü selin sürüklediği tomruk ve kütüklerin kaldırılması çalışmalarına yardım ediyor. Arama kurtarma köpekleri de bölgede arama çalışmalarına katılıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, içerisinde 18 bungalov evin olduğu konaklama tesisinin ruhsatsız olup olmadığı yönündeki soruyu "Bu, savcılığın meselesi, başsavcımız olayın üzerine, soruşturma başlatılmış durumda. Kimse merak etmesin soruşturma yapılacak ve gereği yapılacak." diye yanıtladı.

Selde kaybolanlar arasında tatil için bölgeye gelen doktor Selman Bağışlar (27) ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi eşi Mihriban Bağışlar (25) da bulunuyordu.Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 7

SELİN GELDİĞİNİ HABER VERMİŞLER

Suların yükselmeye başladığı sırada ailelerine telefonda "sel geldiğini" haber verip, araçlarıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları ancak sel sularının çifti sürüklediği öğrenildi.

Çiftin cenazesi araçlarının yakınında bulundu.

Üç ay önce evlenen çiftin yakınları aramaların başladığı andan itibaren bölgede yer aldı. Umutlu haber bekleyen yakınları, çiftin cesetlerinin cenaze araçlarına konmasıyla gözyaşlarını tutamadı.

Bölgede ikisi dün, üçü de bugün olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kayıp kişinin aranması çalışmaları sürdürülüyor.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 12

Manisalı ailenin Sivas'ta yaşadığı park sorunu Manisalı ailenin Sivas'ta yaşadığı park sorunu

TESİS RUHSATSIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'ndeki sel felaketinde vatandaşların hayatını kaybettiği bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Olayla soruşturma başlatıldığı ve bungalov evlerin ruhsata aykırı inşa edildiği bilgisini paylaşan Tunç şunları kaydetti:

"Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir."

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 13

HAYVANCILIK YAPAN KİŞİ SELİ ANLATTI

Selin yaşandığı bölgede hayvancılık yapan Fuat Ateş (40), sel nedeniyle ağılının yıkıldığını ve bazı hayvanlarının kayıp olduğunu söyledi.

Dün sabah derenin taşmaya başlaması ile bazı hayvanlarını ormanlık alana saldığını belirten Ateş, daha sonra kendisinin bölgeden uzaklaştığını anlattı.

Kırklareli'nde sel faciası | Kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti - 14

Editör: Ali Gözen