Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, eşi 46 yaşındaki Kadriye Kıstı'yı tabancayla öldüren Orhan Kıstı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kırkağaç'ta geçen 7 Ocak'ta, iki çocuk babası 51 yaşındaki Orhan Kıstı, tartıştığı eşi Kadriye Kıstı'yı tabanca vucudunun üç yerinden vurdu. Ağır yaralanan Kısti, kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra yaşamını yitirirdi. Yakalanıp tutuklanan O.K. hakkında, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına tutuklu sanık O.K., çiftin çocukları Selahattin Kıstı (25) ve Pınar Erek (27) ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi. Mahkeme heyeti, son savunması alınan tutuklu sanık O.K.'yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin bu kararı öldürülen Kıstı'nın yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerini sevindirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Semiha Hasgör duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bizler buraya Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde eşi tarafından vurularak öldürülen kardeşimiz Kadriye Kıstı'ya adalet için toplandık. Kadriye Kıstı, oğlunun düğününe üç gün kala eşi tarafından vuruldu. 6 günlük yaşam mücadelesi sonunda hayatını kaybetti. Kadın cinayetlerinin durdurulması için, 2011 yılında meclise sunduğumuz kadın cinayetlerinin nitelikli halden sayılmasını ve buna bağlı olarak indirim ve aflardan yararlanmamasını sağlayacak olan kanun teklifimiz 4 yıldır meclisin gündeminde bekliyor. 2011 yılında bu teklifi meclise verdiğimizden beri tam 1016 kadın kardeşimiz hayatını kaybetti. Yasa çıkmadıkça katiller indirimlerden cesaret almaya devam etti ve yüzlerce kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Bugün Türkiye'de yaşanan sürekli ölüm haberlerini aldığımız çatışmalı ortamda, kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Üzerine beton dökülerek öldürülen, cansız bedeni paramparça çöp alanlarında bulunan kadın kardeşlerimiz var. Bu cinayetler yokmuş gibi yapılamaz, görmezden gelinemez. Geçtiğimiz kış Özgecan Aslan'ın ölümü ile toplum katillerin indirim almaması için ayağa kalktı ve yasanın adını 'Özgecan Yasası' koydu. Bu süre zarfı içerisinde toplumun yararına olmayan bir çok yasa kabul edildi, uygulamaya kondu. Yaşamın bu denli değersizleştirildiği ölümün övüldüğü bu günlerde yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bakanlar Kurulu'nda, 'Mecliste savaş için tezkere görüşülebiliyor da neden Özgecan Yasası görüşülmüyor' soruyoruz. Ülkeyi savaşa sürükleseniz de yaşam hakkımız için susmuyoruz. Özgecan Yasası'nı kazanacağız. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz."

Hasgör, Kıstı'yı öldüren eşi O.K.'ye verilen ağırlaştırılmış hapis cezasının diğer kadın cinayetlerine örnek teşkil etmesini de istedi.

Editör: TE Bilişim