AW103731_03

Ulusal basın Yenişehirlioğlu’nun saatine taktı! Bileğinde bir ev parası var Ulusal basın Yenişehirlioğlu’nun saatine taktı! Bileğinde bir ev parası var

Hakan Demir  
MANİSA (İHA) -Kavunuyla meşhur Manisa
Kırkağaç’ın çok zengin bir mutfak kültürünün olduğunu ve bölge insanının bu geleneği uzun yıllardır yaşatarak günümüze kadar getirdiğini belirten Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, “Geleneklere oldukça bağlı olan Kırkağaç ilçemizde düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde sofraların olmazsa olmazı pideli paça yemeğimiz için Kaymakamlığımızca yapılan başvuru olumlu olarak sonuçlandı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yaklaşık 2 yıl süren araştırmalar sonunda ilçemiz ile adı özdeşleşen Kırkağaç Çakal Pideli Paça yemeğine Tescil belgesi verildi. Kırkağaç’ın gurme şehri olması yönünde yapılan girişimlere büyük destek sağlayacak olan Coğrafi İşaret alınması ile ilgili başta dönemin Kaymakamı Murat Büyükköse’ye, Belediye Başkanımız Yaşar İsmail Gedüz’e, Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri Kalkındırma Derneği Başkan ve üyelerine ve AB Proje Koordinatörümüz Mustafa Tıpırtın’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri Kalkınma Derneği de son yıllarda düzenli olarak salı ve cumartesi günleri hazırladığı stant da bu yemeğin satışını yaparak çakal pideli paça yemeğinin tanıtılmasında büyük rol oynadı.