Ahmet ÜNSAL/Manisa

Hafta sonu 14 Mayıs’a denk düşen anneler günü kutlaması Manisa’da bulunan Suphi Egemen İlkokulu okul idaresi anneler için kutlama jestinde bulundu.
    Milli Bayramlar başta olmak üzere birçok önemli haftalarda yaptıkları etkinlikler farkındalık yaratan Suphi Egemen ilkokulu idarecileri Anneler gününde öğrencilerinin anneleri için unutamayacakları bir etkinliğe imza attılar.
    Yaklaşık 600’e yakın minik öğrencinin eğitim gördüğü Yunusemre ilçesi Merkez efendi mahallesinde bulunan Suphi Egemen ilkokulundaki ‘Anneler Günü’ kutlamaları okul bahçesinde karnaval havasında geçti.
   Okul Müdürü Seda Evra Satan ve Müdür yardımcıları,öğretmenler tarafından organize edilen Anneler günü etkinliği ile ilgili tüm öğrencilerin annelerine telefon zinciri ile ulaşılarak okula davet edildi.Okul bahçesine gelen anneler minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

HALAT ÇEKİP,YUMURTA TAŞIDILAR VE ÇUVALMA GİRDİLER   

Çocuklarının çiçek jesti karşısında oldukça duygulanan annelere ikinci bir sürpriz de okul müdürü Seda Evra Satan’dan geldi. Anneler arasında yarışma yapılacağını duyurularak anneler önce halat’ın başına geçerek halat çekme yarışına katıldılar.Ardından kaşıkla yumurta taşıdılar.Çuvallara giren anneler yürümekte zorluk çekerken bazıları da yerlere düştü.Sandalye kapma yarışmasında ise coşku ve heyecan zirve yaptı.Annelerin okul sahnesinde halk oyunları gösterileri okul bahçesindeki halaya dönüştü.Minik öğrencilerde anneleri yarışırken onları tezaüratlarıyla destekledi.

“ANNELERİMİZ MUTLU OLDU ŞİMDİ SIRA BABALAR GÜNÜNDE “
   
Renkli görüntülerin yaşandığı Anneler günü etkinliği tam bir karnaval ortamına sahne oldu.
   Okul müdürü Seda Evra Satan, “Biz her daim öğretmen-öğrenci ve veli üçgeninde eğitim öğretimi sürdürüyoruz.Katılımcılığı ön planda tutarak ülkece yaşadığımız milli bayramlar başta olmak üzere tüm haftaların önemini velilerimizi de katarak yaşıyor ve yaşatıyoruz.Anneler günü hafta sonuna denk düştüğü için okulumuzun son gününde onları hatırlamak adına böylesi bir etkinliğe imza attık.İnanın bu fikir aslında okulumuz sınıflarındaki sınıf başkanlarından geldi.Sonuçta hem anneler hem de onlara bu zemini hazırlama jestinde bulunan öğrencilerimiz çok mutlu oldular.Şimdi sıra babalar gününde.Balarımızı da süprizler bekliyor olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri

Editör: Ali Gözen