İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe, İzmir İl sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Memursen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Halil Kallat, ÖNDER İl Temsilcisi Mehmet Turhan, Diyanet-Sen İl Başkanı Cemil Hüseyin Çükelek, İlim Yayma Cemiyeti yönetim kurulu üyelerinin, velilerin ve davetlilerin katıldığı program Yaz okulu öğrencisi Umeyir İnce'nin Kur'an Tilaveti ve Civan Şahin'in okunan ayetlerinin mealini sunumuyla başladı. 

Programın sunuculuğunu yapan Yaz Okulu koordinatörü Davut Akgün Yaz Okulunda yapılan etkinlikler hakkında detaylı bilgi verirken öğrencilerin yaz okulu süresince öğrendiklerini unutmaması ve geliştirmesi için de kış döneminde hafta sonu aynı faaliyetlerin  "Marifet Okulu" programında devam edeceği müjdesini verdi. Selamlama konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç Cemiyetin İstanbul merkezli olarak 68 gönüllünün gayretleriyle 1951 yılında kurulduğunu belirterek,  "2007 yılında kurulan Manisa Şubemizin yönetimine 2012 yılında yapılan genel kurulla gönüllü arkadaşlarımızla beraber geldik. O tarihten itibaren her yıl yaz Okullarımıza devam ediyoruz. Bu yıl ki okulumuzu da Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, Müftülüklerimiz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Halk Eğitim merkezlerimiz ve gönüllülerimizin destekleriyle gerçekleştirdik. Bütün bu kurumlarımızın yöneticilerine ve diğer destekçilerimize çok teşekkür ederiz. Allah'a hamdolsun yaz Okulumuzda bulanan 170 Öğrencilerimizin tamamına yakını Kur'an okumayı öğrendiler, asli kaynaklardan ve alanında uzman öğreticilerimizden temel dini bilgiler hususunda bilgilendirildiler, spor, sanat ve sosyal etkinliklerde bulundular. Kısacası hem öğrendiler hem eğlendiler.  İlimizde Cemiyetimize ait kız ve erkek olmak üzere 280 kişi kapasiteli iki adet Yükseköğretim öğrenci yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızda kalan dar gelirli öğrencilerimize uygun imkanlardan barınma desteği sağlanmaktadır. Bunun dışında ihtiyaç sahibi ve depremzede 300 öğrencimize sizlerin destekleriyle burs imkanı sağladık. Öğrenciler yararına Kurban ve Kermes çalışmalarımız da devam etti. Bütün bu çalışmalarımız destekleyen hayırseverlerimize yürekten teşekkür ediyor ve en kalbi dualarımızı gönderiyoruz. " dedi. 

Fed faiz kararını açıkladı Fed faiz kararını açıkladı

Ardından Başkan Özgüvenç Yaz okulunda gönüllü görev alan öğreticilere ve idarecilere şükran belgelerini takdim ederken İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe iyi dilek ve temennileriyle öğreticilerin hediyelerini takdim ettiler.  Program öğrencilerin ilahi, tiyatro ve oratoryo sunumlarıyla devam etti.  Programın sonunda ise yaz okulu süresince yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edilirken öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Yaz okulunun sona etmesiyle öğreticilerinden ayrılacak olan bazı öğrencilerin gözyaşı dökmesiyle duygusal anlar yaşandı.

Editör: Ali Gözen