Adem Çakır-Vehbi Sarıhan-Hasan Yiğen
MANİSA (İHA) - 

Manisa’nın Selendi, Kula ve Sarıgöl ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Selendi'nin düşman işgalinden kurtuluşuna coşkulu kutlama
Selendi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü dolayısıyla hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende temsili milis kuvvetlerinin Kaymakam Halil İbrahim Okumuş’a Türk Bayrağı’nı teslim etmesi ile İstiklal Marşı’nın okunması sonrası ilçe protokolü halkı selamladı.


Mehteran Takımı gösterilerini yapmasından sonra Selendi Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklara Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, Belediye Başkanı Ecz. Nurullah Savaş ve Cumhuriyet Savcısı Osman Yasin Konca tarafından hediyeler verildi. Kutlamalar çerçevesinde protokol ve vatandaşlar ile birlikte Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Mustafa Ceylan’a Türk Bayrağı takdim ederek halkın şükranlarını sundu. Kutlamalarda Vali Muzaffer Ecemiş Cirit Sahasında Atlı Cirit Spor Takımlarının cirit gösterisinde sundu. İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri Kaymakam Halil İbrahim Okumuş ve Belediye Başkanı Ecz. Nurullah Savaş’ın ve diğer katılımcılar, Kuva-yı Milliye kahramanlarından İhsanoğlu Mehmet Efe’nin kabrini ziyaretiyle gündüz sona erdi.
Kutlamalarda 90’lı yılların unutulmaz parçalarını seslendiren Metin Özülkü, Ali Güven, Hazal, Jale, Reyhan Karaca, Sibel Alaş ve Ümit Sayın konseri ile gece renklendi.

Gece geç saatlere kadar devam eden canlı müzik havai fişek ile gösterileri ile son buldu.

Sarıgöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı

Törenler Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk heykeli önünde çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmayı Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk gerçekleştirdi. Başkan Selçuk, 30 Ağustos günü başlayan Büyük Taarruz ile birlikte Türk askerlerinin il il, ilçe ilçe düşmanı geri püskür tuğunu ifade ederek, "Türk askerleri Çolak İbrahim komutasındaki askerlerle Eşme yönünden girerek Sarıgöl ilçemizi düşmandan kurtarmıştır. Bu arada 16-25 Ağustos 1922 tarihleri arasında yapılan Alaşehir Kongresine Sarıgöl temsilcisi olarak katılan Ethem Hoca (Sarıhan) ve Alemşahlı köyünden Mazlum Bey'i (Ulu) de şükranla anıyorum" dedi.


Törenler, öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile son buldu. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk daha sonra tebrikleri kabul etti.
Törenlere Sarıgöl kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye başkanı Necati Selçuk, daire amirleri sivil toplum teşkilatları, siyasi parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle de akşam Cumhuriyet Meydanında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Cumhuriyetin Yüzüncü yılı konserleri' çerçevesinde aralarında Metin Özülkü, Reyhan Karaca, Jale, Hazal, Sibel Alaş, Ali Güven ve Ümit Sayın gibi sanatçıların olduğu 'Şimdi 90'lar' sloganıyla kurtuluş konseri verilecek.

Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak? Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak?

Kula'nın kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri

Kula’da düşman işgalinden kurtuluşun 101. yıl dönümü sebebiyle kutlama programı düzenlendi. Program, Atatürk Heykeline çelenk sunumu ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, ilçe şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılıp dualar edildi. Sonrasında ise Hisarkapı kavşağından başlayıp Kent Meydanı'nda sona eren kurtuluş korteji ve şehitleri anma yürüyüşü yapıldı.


Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Başkan Tosun, kurtuluş mücadelesinde şehit düşen kahramanları yad etti. Konuşmaların yapılmasının ardından günün anlam ve önemine binaen gönderilen kutlama tebrik ve telgrafları okundu. Daha sonra öğrenciler tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunması, halk oyunları, yaren ekibi ve mehteran gösterisi ile program sona erdi.


Kurtuluş programı, Manisa Büyükşehir Belediyesi organizesinde gerçekleştirilecek olan ünlü sanatçı Kutsi konseri ile devam edecek.


Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlama programına; Selendi Kaymakamı Kula Kaymakam Vekili Halil İbrahim Okumuş, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, kolluk kuvvetleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ali Gözen