MANİSA (İHA) -
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Turgutlu’ya kazandırılan ve Türkiye’nin en uzun battı çıktısı olan Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nda, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen kurakçıl peyzaj uygulaması da tamamlandı. Büyükşehir ekiplerinin adeta nakış gibi işlediği kavşakta, Türk Bayrağı’nın simgesi ay-yıldız motiflerine de yer verildi. Mayıs ayından bu yana yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda sürdürülen çalışmalar tamamlandı. Gece ve gündüz yepyeni bir görünüme kavuşan kavşak, peyzajıyla da vatandaşların beğenisini kazandı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde su kaynaklarının korunması noktasında çalışmaların hassasiyetle sürdüğünü belirtti. Bu çerçevede susuz peyzaj ve su kaynaklarını minimum değerde tüketen peyzaj uygulamaları yürütüldüğü belirtilen Göktaş, “Turgutlu ilçemizde Alparslan Türkeş Kavşağı’nda başlattığımız kurakçıl peyzaj uygulamasını da tamamladık. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz çalışmayla dolomit cürufla peyzajımıza estetik kattık. Gece ayrı, gündüz ayrı bir güzelliğe kavuşan kavşağımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, kazasız belasız yolculuk temenni ediyoruz” dedi.

Manisa'da yürekleri ağza getiren kaza! Yoldan çıkıp fabrikanın bahçesine uçtu Manisa'da yürekleri ağza getiren kaza! Yoldan çıkıp fabrikanın bahçesine uçtu

Editör: Ali Gözen