Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 87 kilo finalinde Ali Cengiz, Macar rakibi David Losonczi'yi 8-7 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Park halindeki otomobil alev alev yandı! Kullanılamaz hale geldi Park halindeki otomobil alev alev yandı! Kullanılamaz hale geldi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Güreş Milli Takımı adına 87 kg’da mücadele eden Ali Cengiz, altın madalya alarak dünya şampiyonu oldu. Ali Cengiz’ın aldığı madalya, şampiyonadaki bu sene ikinci altın madalya oldu.

ŞAMPİYONLUK TARTIŞMASI 

Şampiyon güreşçi memleketi Manisa'nın Akhisar ilçesinde Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından karşılandı. 
Bazı sosyal medya hesaplarında bu görüntüler büyük eleştiri aldı. 
Akhisar Sokakları isimli sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:
Akhisar Belediye Başkanlığı görevine başladığı gibi güreş kulübünün kapanmasına sebep olsun. Amfi Tiyatro altında bulunan güreş antrenman salonunu dağıtıp bi markete üç kuruşa kiralasın.
Sen sonra gel dünya şampiyonu ol. Kendini o başkana kapılarda karşılat, makamında ağırlat. Tebrikler Ali Cengiz... 

BESİM DUTLULU: YAPTIKLARINIZI HERKES DUYACAK 

Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise paylaşımı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:
Güreşçi kardeşimiz biz gelmeden önce 2016 yılında yüklü bir transfer ücreti karşılığı Ankara Büyükşehir Belediyesine transfer ediliyor ama ne hikmetse hiç bir yerde bu paranın akıbetine ulaşılamıyor. 
Geldiğimiz zaman Akhisarlı sporcu olmayan, dışarıdan getirilmiş sporcu ve hocalardan oluşan bir kulüp bulduk. Açıkçası ne olduğu açıklanamayan masraflar ve şüpheli çalışanlar yüzünden güreş takımı ile yollarımızı ayırdık. Şimdi bu gibi hesaplar algı yönetimi ile skandallarını örtmeye çalışıyor ama yaptıklarınızı herkes duyacak merak etmeyin.

Editör: Ali Gözen