TÜİK mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38.21, bir önceki aya göre ise yüzde 3.92 yükseldi. 6 aylık enflasyon yüzde 19.77 olurken 12 aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 59.95 olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 39.54, aylık enflasyon ise yüzde 0.04 olarak açıklanmıştı. Haziran verisiyle beraber yıllık enflasyonda 8 ay üst üste düşüş kaydedilmiş oldu.

EN YÜKSEK ARTIŞ LOKANTA VE OTELLERDE

Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 14.76 ile konut oldu. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 67.22 ile lokanta ve oteller oldu.

AYLIK ARTIŞTA ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜN ZİRVEDE

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Haziranda bir önceki aya göre ise en az artış gösteren ana grup yüzde 1.21 ile sağlık oldu. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 11.13 ile alkollü içecekler ve tütün olarak kayıtlara geçti.

ZAM ŞAMPİYONU ÇAY

Haziranda bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı çayda yaşandı. Çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri yüzde 14.93 zamlanırken, bunu yüzde 12.37 ile otel ve pansiyonlar takip etti.

Editör: Ali Gözen