Kesin olmayan Anadolu Ajansı'nın verilerine göre Manisa'da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı, 10 milletvekilini paylaştı. 5 milletvekili Cumhur ittifakı, 5 milletvekili de Millet İttifakı çıkardı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan; Ahmetli, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Selendi, Soma ve Turgutlu'da en çok oyu alan isim oldu. 

Kemal Kılıçdaroğlu ise Akhisar, Gölmarmara, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde rakibi Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy aldı. 

Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da oyların %47.15'ini, Kemal Kılıçdaroğlu %46.7'sini, Sinan Oğan 6.12'sini, Muharrem İnce ise 0,65'ini aldı. 

Milletvekili seçimlerinde ise AK Parti %31,39 ile 4 milletvekili çıkardı. CHP oyunu artırarak %29.59 oranla yine 4 milletvekili çıkardı. 

Milliyetçi Hareket Partisi %14.19 oy alarak 1 milletvekili meclise gönderdi. MHP'yi 11.26 oy oranıyla izleyeren İYİ Parti de bir milletvekili çıkarmayı başardı.

Editör: Ali Gözen