Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Gülşah Durbay, koltuğa oturduktan sonra bir yandan konuklarını ağırlıyor bir yandan da belediyenin işleyişiyle ilgili kararlar alıyor.  Son günlerde bir gurup çalışanın işten çıkarıldığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Durbay,buna mecbur kaldıklarını söyledi.    

Durbay şunları söyledi: “Mevzuata göre personel maaşlarının belediye bütçesinin %40'ını geçmemesi gerekiyor. Ancak şu an maaşların bütçeye oranı %70'e yaklaşmış durumda. Ve bu yasal olarak uygun bir durum değil. Mecburen benim bunları azaltmam lazım. Bunun yolu da maalesef maaşları düşüremeyeceğimize göre işten çıkartmalardan geçiyor. Biz de son 4 ay isimlere bakmadan işe girmiş herkesi işten çıkardık.”

KENDİ KÖYLÜLERİM BİLE VAR…

Bornova Belediyesi’nde müdür, vezne memuru oldu Bornova Belediyesi’nde müdür, vezne memuru oldu

“Mevzuata uygun hareket etmek zorundayız.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Durbay,  “Kepez belediye başkanı tutuklandı. Bunun yarın bizim başımıza gelmeyeceği ne malum. Bilemem hiçbir garantisi yok. Belki gerçekten hakkaniyetle işe girmiş insanlar vardır. Bazılarının hiç işe gitmeden bile ihbarları verilmiş. İhbar süresi beklenmeden hemen diğer gün işe başlatılmış, uygun olmayan hukuksuz bir şekilde. Onlar belki gitmeyi hak ediyordu zaten giriş çıkış yapılmış tazminat hakkı dolayısıyla.

Ben bu insanlar işten çıkarırken hiç listeye bakmadım aralarında benim köylülerimin de olduğu, arkadaşlarımın yakınlarının olduğu bilgileri geliyor ama ben listeye bakmadım. Son 4 ayda işe girmiş herkesin çıkışını verdik. Mecburdum buna ve yapmak zorundaydım."

Editör: Murat Yalçın