SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİNE DİKKAT!

Yeni yıla girerken tam, çeyrek ve yarım biletler alınıyor, bazıları seri bazıları ise karışık çekiyor. Milli Piyango ile talih kuşu bekleyenler ise bayiler tarafından sahte bilete karşı uyarıldı. 

Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi biletlerinin son güne bile kalamayacağı ihtimali bulunurken Milli Piyango İdaresi vatandaşları ikramiye alımındaki zaman aşımına karşı da uyardı. Yapılan açıklamada zaman aşımı süresinin 1 yıl olduğu ve 1 yıl içerisinde alınmayan ikramiyelerin ise kesinlikle ödenmeyeceği belirtildi.
BİLETLER TÜKENMEK ÜZERE
2011 yılının son gecesinde yani 31 Aralık gecesi çekilişi yapılacak olan yılbaşı büyük ikramiyesi biletlerinin satışında bu yıl rekor kırıldı. 27 Aralık tarihi itibariyle piyasaya sürülen Milli Piyango biletlerinin, yüzde 98’lik bölümü satıldı. Geçen yıl ise toplam biletlerin yüzde 97.7’lik bölümü  satılmıştı. Bu yıl son güne kadar biletlerin tamamı satılmasının beklendiği ifade ediliyor.  Hatta son gün ise Milli Piyango biletinin kalmayabileceği tahminleri yapılıyor

İKRAMİYENİN DEĞERİDE AĞIRLIĞI DA BÜYÜK
40 milyon liralık rekor ikramiye, 200 liralık banknotlar halinde 226 kilo olarak hesaplanıyor. 100 liralık banknotlar haline getirildiğinde ise 40 milyon liranın ağırlığı 444 kiloya ulaşıyor. Yılbaşı özel çekilişinde verilecek 40 milyon lira ile 200 bin liralık 200 ev, 100 bin liralık da 400 ev alınabiliyor. Büyük ikramiye olan 40 milyon lira ile 57 bin 971 adet cumhuriyet altını, 236 bin 686 adet da küçük altına sahip olunabilecek.

İKRAMİYE BURDAN AVRUPA’YA YOL OLUR
Büyük ikramiye, en büyük kağıt para olan 200 liralık 200 bin adet banknot haline getirilip, uç uca dizildiğinde Boğaz Köprüsünün 21 katı uzunluğuna erişiyor. En küçük kağıt para olan 5 liralık banknotlardan oluşursa da 1040 kilometre uzunluğa sahip oluyor. Bu uzunluk, 450 kilometre olan İstanbul ile Ankara arasındaki mesafenin 2 katından fazlaya denk geliyor. Aynı şekilde 5 liralık banknotlar uç uca eklendiğinde İstanbul'dan Atina'ya kadar uzanıyor.

HAYALLERİNİZ YIKILMASIN
Büyük umutlarla alınan Milli Piyango biletleri bir anda talihlilerin tüm hayallerini yıkabilir... Onun için bilet satın alırken, Milli Piyango biletini satan kişi ya da bayi, biletin özellikleri, okunur ve yırtılmamış olması önem taşıyor. Milli Piyango biletinin, Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını, gezici bayilerde yaka kartı taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması da oldukça önemli.
 
Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise biletin arkasında bayi satış mührü bulunması, biletin pürüzsüz ya da kağıdının örselenmemiş olması. Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı bulunmalı...

MİLLİ PİYANGO BİLET FİYATLARI
Tam Bilet : 40 TL
Yarım Bilet : 20 TL
Çeyrek Bilet: 10 TL

 

Editör: TE Bilişim