MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında 3 kilometrelik içme suyu hattını yenilediği Soma’nın Ularca Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattının yapım işine başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile eski altyapıları sağlıklı hale getiriyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Soma ilçesine bağlı Ularca Mahallesi’nde içme suyu hattındaki çalışmanın tamamlanmasının ardından kanalizasyon hattındaki yenilemeye geçildi. 3 kilometrelik içme suyu hattını modernize eden MASKİ ekipleri, mahallede 3 kilometrelik kanalizasyon hattına da neşter vuruyor. Altyapı çalışmalarının ardından mahallede 12 bin metrekare kilit parke taş döşeme işi yapılacak. Ayrıca, atıksuların çevreye zarar vermemesi için 2 adet de fosseptik inşa edilecek.

Ularca Mahalle Muhtarı İlhan Yetim, “Çalışmalardan çok memnunuz. İçme suyu hattımız aşırı derecede arıza yapıyordu. Şimdi bu sıkıntı ortadan kalktı. Kanalizasyon hattımız 23 yıl önce döşenmişti ve sürekli olarak tıkanıyordu. Mahallemize haftada 2-3 kez vidanjör geliyordu. Bizi bu sıkıntılardan kurtarıyor oldukları için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha