AK parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanlığına atanan Berk Mersinli'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Berk Mersinli ile uzun yıllar beraber siyaset yaptığını kaydeden Baybatur,  Mersinli’yle beraber Zafer İkinci, Mehmet Emin Çipiloğlu, Engin Yüksel’in de aday olduğunu ifade ederek, hepsinin birbirinden farklı özeliklerinin bulunduğunu, genel merkezin tercihini Mersinli’den yana kullandığını söyledi.
"İNANIYORUM Kİ BAŞARILI OLACAĞIZ"
Mersinli’nin kucaklayıcı yapısıyla Manisa’da önemli işlere imza atacağını belirten Baybatur, “Önümüzdeki süreçte yeni yönetimin oluşturacak. Bizler için önemli olan Cumhurbaşkanlığı sistemi komisyondan geçti. İnşallah çok büyük ihtimalle genel kuruldan da çıkıp milletimizin onayına sunulacak. İl başkanımız başta olmak üzere bütün milletvekillerimizin, teşkilatımızın en çok çalışması gereken dönem cumhurbaşkanlığı sisteminin olacağı referandum olacaktır. Referandumla birlikte cumhurbaşkanı sistemiyle Türkiye’de yeni bir dönem olacak. Türkiye’de yönetim konusunda koalisyonların olmayacağı, tek başına iktidarların olacağı, güçlü bir sistemin oluşacağı bir yönetim tarzına dönüşeceğiz. Bu ülkemiz için çok önemlidir. Ülkemizin bekası için önemlidir, istikrarı açısından önemlidir.  Dolaysıyla Manisa’da referandumda iyi sonuçlar çıkması gerekir. Bütün milletvekillerimiz ve teşkilat il başkanına tabi olarak önemli çalışmalara yapacağız. İnanıyorum ki başarılı olacağız” dedi.
"EVET’İN DAHA FAZLA ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUM"
Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baybatur, 2010’da yapılan referandum ile 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Manisa’da ucu ucuna hayır oyu çıktığına dikkat çekti. Yapılacak olan referandumda AK Parti’ye yoğun bir iş düştüğünü vurgulayan Baybatur, “Özellikle 15 Temmuz’dan sonra başkanlık sisteminin, yeni yönetim sisteminin yani birilerin dediği gibi rejim değişikliği değil bu, bu yönetim değişikliğidir. Yönetim sisteminin ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz’dan sonra milletimizde gördüğü kanaatindeyim. Geçmiş dönemlerde Manisa’nın ucu ucuna hayır oyunun biraz daha fazla çıkmış olması bizim önümüzde kötü de olsa bir örnek. Nerede eksik, nerede fazla diye. Ama bugünkü konjonktür, bugünkü hava farklı. Yeni yönetimimizin yeni heyecanıyla beraber Manisa’da 'evet' oyunun inşallah referandumda daha fazla çıkacağını tahmin ediyorum. Bunu referandumda tersine çevireceğiz inşallah” diye konuştu. 
"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"
Baybatur’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise, AK Parti’de siyaset yapmasında Baybatur’un çok büyük bir gayreti olduğunu söyledi. Mersinli, “Hayatımızın her alanında, zor günümüzde hep yanımızda var. Gençlik kollarından il başkanlığına kadar geldik. Bugüne kadarki siyasi desteğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Benim için ödenmez gayret ve çabası vardır. Maddi ve manevi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. 1 hafta-10 gün içerisinde Manisa’yı kucaklayan bir yönetim oluşturacağız” ifadelerini kullandı.
 
"HERKESE GÖNLÜMÜZ VE KAPIMIZ AÇIK"
Yeni yönetimle beraber referandum sürecine hazırlanacaklarını kaydeden Mersinli, referandumda Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy almak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Mersinli, “Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, 5 vekilimiz büyük bir çaba harcıyor. Biz onları rahatlatmak için, huzuru, birliği ve beraberliği sağlamak adına her şeyi yapacağız. Herkese gönlümüz ve kapımız açık” şeklinde konuştu.
Üveys ÖZGÜL
 
 

Editör: TE Bilişim