Turgutlu'da Pazar günü yaşanan dolu afeti sonrasında tarla, bağ ve bahçelerin büyük oranda zarar yaşayan çiftçileri ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
"BİN DÖNÜM ARAZİ ZARAR GÖRDÜ"
Özel, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve ilçe yöneticileri ile dolu mağduru olan çiftçileri ziyaret ederek alanda incelemelerde bulundu. Özel’e ziyaretinde Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, Musalar Yeniköy Muhtarı Yıldıray Aktaş ve İlçe Yöneticileri de eşlik etti. CHP’li Özel, İlk olarak Sinirli Mahallesinde çiftçilik yapan vatandaşlar bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'dan bilgi alan Özel, Turgutlu'da 3 bin dönüm ekili arazinin bulunduğunu ve bunun bin dönümünün zarar gördüğünü belirtti.
"YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE HASAR VAR"
Çiftçinin elinden tutulması gerektiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu; "Bugün Turgutlu, Musalar Yeniköy’deyiz. Burada vatandaşlarımız gerçekten çok zor durumdalar. Pazar günü akşam yağan dolu, hasadına tamda bir hafta kalmış olan, buranın neredeyse tek geçim kaynağı olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarını vurdu. Yüzde 50'nin üzerinde hasar var. Bu da çiftçinin gelirinin yarısını kaybetmesi demek. Aynı şey biber, karpuz ve kavunda da var. Öncelikle burada, devletin şefkatli kolunun buraya uzatılması lazım. Buradan tüm Manisa milletvekillerine, Tarım Bakanına, Tarım İl Müdürlüğüne ve Manisa Valiliğine çağrıda bulunuyoruz. Aldığımız bilgi 3 bin dönüm kadar ekili arazinin bin dönümünde hasar var. Bu 3'te 1 çok büyük oran. Bu hasar özellikle geldiği yerdeki çiftçiyi vuruyor. Bağcının eli tutulmaz ise domino etkisi ile onun borçlu olduğu herkes zarar görüyor ve dönüp hepimizi birden vuruyor. Çiftçiye verilen para tut diye, yut diye değil, git bunu dağıt diye verilir. Çiftçiye bir kaynak aktarın ki, oda gitsin borcunu ödesin, herkes rahatlasın. Yoksa burada ki felaketin yakacağı canlar sadece bağcılarla, çiftçilerle sınırlı değil.”
 
 

Editör: TE Bilişim