Gediz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen anma programına Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Işık katıldı. Öğretmenler ve öğrenciler bağlamalarıyla, Aşık Veysel’in birbirinden değerli eserlerini seslendirdiler. 
Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, “UNESCO’nun tüm dünyada her yıl seçtiği somut olmayan kültürel miraslar çerçevesinde, Anadolu’nun yetiştirdiği büyük değerlerimizden biri olan Aşık Veysel Şatıroğlu yılı olarak ilan edildi. Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan Köyünde dünyaya gelen Veysel, gözlerini kaybetmiş olsa da siyah dünyasına müzikle, sözle güzellik katmayı bilmiştir. Anadolu’nun renklerini ilmek ilmek mısralarına işleyen Veysel, kısa sürede aşıklığını kanıtlamış, sazından çıkan namelerle tüm Türkiye’ye nam salmıştır. Bugün bile hala Sivrialan Köyü’nde Aşık Veysel anma törenleri ve Aşıklar Bayramı yapılıyor. 1972’de Aşık Veysel’in izniyle kurulan Aşık Veysel Kültür Derneği, halk ozanını bütün yönleriyle tanıtmak ve yaşatmak için sosyal ve kültürel faaliyetler yürütüyor. Böylece yeni nesiller aşıklık geleneğini öğrenecek ve kendi topraklarından çıkan ozanları sonsuza kadar anacaktır. Veysel’in dediği gibi ‘Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın’ diyerek programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bu maçta hiç şut çekilmedi!  Şike iddiasıyla inceleme başlatıldı Bu maçta hiç şut çekilmedi!  Şike iddiasıyla inceleme başlatıldı

Editör: Ali Gözen