Pandemiden önce tabletlerle dijital eğitime başlayan Filiz Öğretmen, bu sefer de sanal ve arttırılmış gerçeklik programları ile 2.sınıf kazanımlarına uygun ders hazırlıkları yapıp, kıt imkanlarına rağmen öğrencileri ile üç boyutlu ders işliyor. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Şube müdürlerimiz Vedat Demirbaş, Mehmet Akcan, Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan Şahin ile birlikte Filiz Öğretmen’in sınıfını ziyaret ederek uygulamayı inceledi. 

Filiz Gümüş, “29 yıllık mesleki hayatımın son 10 yılını ‘Eğitimde Dijitalleşme’ konusuna yer vererek, araştırmalar yaptım, farklı kurumlardan eğitimler aldım ve eğitimler verdim. Bu nesle, bilindik eğitim yöntemlerinden farklı olarak yaklaşmak, sadece dünyada değil, ülkemizde de gün geçtikçe önem arz etmektedir. Teknolojiyi amacına uygun eğitime nasıl entegre edilebileceğini, özellikle okulumun bulunduğu çevreye göstermek, sürece, öğrencileri ve velileri dahil ederek başarıyı arttırmak tek amacım” diyen Filiz Gümüş, sanal ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile dikkat çekti.
Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu müdürü Turgut Kızıltaş , “Öğretmenimizin uzun süredir kullandığı dijital programlarının yanı sıra farklı olan sanal ve arttırılmış gerçeklik programları ile öğrencilerin daha çok dikkatini çektiği ve severek dersleri yaptığını, geri dönüt olarak almaktayız. Öğrencilerimizi telefon ve tabletten uzak tutmanın zor olduğu bu çağda öğretmenimiz tablet ve telefondan ders yaparak, bu olumsuz durumu verimliliğe dönüştürmüştür. Bu tür uygulamaların diğer öğretmen arkadaşlar tarafından da kullanılmasını temenni ediyorum. Bu tarz uygulamalar, imkânları kısıtlı olan okulumuz ve çevresi için oldukça üst düzey bir öğrenme ortamıdır. Velilerimizin, öğretmenimize manevi olarak destek çıkması, okul olarak bizleri de gururlandırmaktadır.” diyerek düşüncelerini dile getirmiştir. Bu günde yanımızda olan Şehzadeler ilçe Kaymakamımız Sayın Fatih Genel ve İlçe Şube Müdürlerimiz Vedat Demirbaş, Mehmet Akcan’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak

Editör: Ali Gözen