31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak sorunları dinleyen ve bu sorunlara çözüm vadeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşları ilgilendiren açıklamalar yaptı. 

“13,5 LİRAYA İNEK SÜTÜ AÇIKLANIYOR AMA 12.5 VEYA 13 LİRADAN ELİNİZDEN ALINIYOR”
Belediye başkanlığını kazanması durumunda 1 Nisan’dan itibaren süt fiyatını 17 TL yapacaklarının sözünü veren CHP’li Başkan Adayı Ferdi Zeyrek; “Çevrede hayvancılık var ama süt toplayan tanklarımız yok. 13,5 liraya inek sütü açıklanıyor ama 12.5 veya 13 liradan elinizden alınıyor. Artık inek sütünü biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak alacağız. Buradan size süt fiyatı açıklıyorum; süt 1 Nisan’dan itibaren 17 lira olacak. Köylerimizi kalkındırmak bizim boynumuzun borcu.”dedi. 
Öte yandan, Ferdi Zeyrek keçi ve koyun sütüne de 34 liradan alım garantisi vereceklerini açıklamıştı. 

“FUTBOLCU MU DEĞERLİ YOKSA SİZİN BURADAKİ ÜRÜNÜNÜZ MÜ DEĞERLİ?”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Cengiz Ergün’ün, vatandaşların sorunlarını çözmek yerine futbolcu almakla ilgilendiğini iddia eden Ferdi Zeyrek, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öyle bir yetkisi var ki; ben şöyle tarif ediyorum; bir adam asamıyor bir de para basamıyor. Geri kalan her şeyi yapabilir ama yapmıyor. Buraya tarım ürünleri soğuk hava deposu yapmak da bizim boynumuzun borcu. Büyükşehir belediyesi bu bütçesiyle buraya soğuk hava deposu yapmıyor ama Manisa Futbol Kulübü’ne futbolcu alıyor. Futbolcu mu değerli yoksa sizin buradaki ürününüz mü değerli? Biz tercihimizi halktan yana kullanacağız. Halkın parasını halk için harcayacağız. Ranta değil halka hizmet etmeye geliyoruz.”

Mehmet Çerçi açıklama yapıyor Mehmet Çerçi açıklama yapıyor

Editör: İclal Çiçek