31 Mart yerel seçimlerini kaybeden Cengiz Ergün'ün kendi şahsi talebi doğrultusunda yapılmak istenen ödemeler hakkında yetki aşımının olduğu, ödemelerin ilgili personellere görevden alınma tehdidiyle zorla yaptırmak istediği iddiası adli makamlara taşındı. Göreve başlamak için henüz mazbatasını almayan Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundu. 2024/531 esas sayılı ihbar numaralı dosyaya istinaden savcılık makamınca soruşturmaya başlandı.

Manisa Adliyesi önünde bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçimlerde kendisine verilen destekler için tüm Manisalılara tekrar teşekkür ederek sözlerine başladı. Pazartesi sabahından bu yana Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde olağanüstü bir hareketlilik olduğunu belirten Ferdi Zeyrek, seçimleri kaybeden Cengiz Ergün’ün belediyeye gidip, zorlama ve baskı yoluyla başka kişilere ödeme yaptırmaya çalıştığını kaydetti. 

Ferdi Zeyrek, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Şuanda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında bulunan paraları başka kişilere birşekilde ödeme yapmak istiyor. Bu ödemeleri yapmak istediğinde, öncelikle MASKİ 130 Milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nden de 480 Milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor. Mali İşler Daire Başkanı bu ödemeye imza atmak istemedi. Muhasebede çalışan arkadaşlar da bu ödemeye imza atmak istemediler. Kendilerine dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak Cengiz Ergün bu kişileri çağırdı ve görevlerinden aldı. Daha sonra bu görevi 4 farklı kişiye tebliğ etti. O 4 kişi de bu belgeye imza atmak istemedi.  Onlara da bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Başka bir çıkar yol bulamayınca Genel Sekreter Yardımcısını dün akşam itibariyle Mali İşlere atama yapmak istedi. O kişye imza attıracaktı. O kişi ilk başta bunu kabul etti ama bunun yasal sorumluluğunu görünce o da imza atmak istemedi. Bu sabah itibariyle de muhasebe birimindeki hiçbir arkadaşımız işe gelmeyerek Cengiz Ergün’ün bu usulsüz işlerine ortak olmak istemediler.”

Manisa halkının parasının bu şekilde hiç edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ve konunun takibi  için savcılığa dilekçe verdiklerini söyleyen Zeyrek; “Şu anda avukatlarımızla birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, konuyla ilgili ‘görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ iddiası olan dilekçemizi sunduk. Savcılık dilekçemizi kabul etti. Yangından mal kaçırırcasına bu ödemeyi yapma isteğinin neden olduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Yarın mazbatamızı alıp göreve geleceğiz. Göreve geldikten sonra faturalarımızı açıp inceleriz, eğer gerçekten yapılması gereken bir ödemeyse tabi ki yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz. İlk gün söz verdiğimiz gibi Artık ranta değil halka hizmet edeceğiz. Halkımızın parasına nasıl ki göreve gelmeden sahip çıktıysak, görevim boyunca devletimin parasına, halkımın parasına kendi paramdan daha çok sahip çıkacağım. Halkımın parasının bu şekilde hiç edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Geçmişe dönük de bu tip usulsüzlükler varsa bunların da karşısında dimdik duracağım.”diye konuştu.

Özgür Özel-Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu Özgür Özel-Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu

Editör: İclal Çiçek