Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. 

Zeyrek; “Yaklaşık son 4 aydır binlerce kilometre yol gittim. Neredeyse gitmediğim köy, girmediğim sokak kalmadı. Cengiz Ergün’e karşı tepkileri bütün herkeste görüyorum. Vatandaşa bir dokundum bin ah işittim. Herkes su pahalılığından şikayetçi. Evet, su imalatı pahalı olabilir ama su para kazanılacak olan bir şey değildir. Su insani kullanım hakkıdır. O yüzden biz başa geldiğimizde, 1 Nisan’da ilk 2 ton 1 TL gibi sembolik bir rakam olacak. Sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim yapacağız. Daha sonraki en büyük şikayet ise kartlı su sayaçları. Kimseye sormadan kartlı sayaçlarla normal sayaçlarımızı değiştirdiler. Vatandaşlarım isyan ediyor. Ve bana diyorlar ki “Kurtar bizi, yeter artık” diyorlar. Ve artık kartlı sayaç zorunluluğunu da kaldıracağız. İsteyen kullanacak istemeyen kullanmayacak. Halkımızın tüm sorunlarını tek tek tespit ettik. Sudan başlayarak tüm hepsini çözmek de bizim boynumuzun borcu olacak.”

Ferdi Zeyrek; “Bizim mevcut başkanımız biraz dokunulmazdır, ulaşılmazdır, erişilmezdir. Kendisine hiçbir laf söyleyemezsiniz. Randevu alamazsınız. Kapısını çalamazsınız ve Manisa’da göremezsiniz. Arada bir Manisa’ya gelir gider. İzmir Karşıyaka’da bir evi var, Çeşme’de bir evi var. İnşallah 1 Nisan’dan sonra oralarda daha çok vakit geçirecek, daha çok yaşayacak.” dedi.

“CENGİZ ERGÜN’ÜN HİÇ GİTMEDİĞİ YERLER VAR”

CHP’li Balaban’a Ak Parti’den cevap var: Saruhanlı’ya bak… CHP’li Balaban’a Ak Parti’den cevap var: Saruhanlı’ya bak…

Cengiz Ergün’ün artık yorgun, yılgın, halkından kopuk, halkın ne ihtiyacı olduğunu bilmeyen bir başkan olduğunu söyleyen Ferdi Zeyrek, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Gittiğim yerlerde soruyorum. Cengiz Ergün en son ne zaman buraya geldi diye. 10 yıldır hiç gitmediği yerler var. 15 yıldır görmeyen var. Sadece billboardlarda resmini gördüğünü söyleyenler var. Otobüslerin arkasında fotoğrafını gördüm diyenler var. Halkının yanına gidip, bir kere onlarla oturup çay kahve içmiş, dertlerini dinlemek, onların dertlerine derman olacak şeyler üretmek, böyle şeyler kendisinde yok. İnşallah bunlar bize nasip olacak.”

Editör: Murat Yalçın