Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, bu kez Turgutlu ilçesindeydi. İlçedeki Altay Meydanı’nda toplanan büyük bir kalabalık tarafından davullu zurnalı, meşaleler eşliğinde karşılanan Ferdi Zeyrek, burada yaptığı açıklamalarda, seçimleri kazanması halinde Manisa’ya ve ilçeye yapacağı hizmetleri anlattı. 

Özgür Özel, Erdoğan’la hangi konuları konuşacağını açıkladı Özgür Özel, Erdoğan’la hangi konuları konuşacağını açıkladı

“ALLAH’IM HALKIM İÇİN HİZMET EDECEKSEM BANA O KOLTUĞU NASİP ET”
Konuşmalarına başlamadan Manisalıların Ramazan Ayı’nı kutlayan Ferdi Zeyrek, kendisi için de şu duayı ettiğini aktardı: “Bu mübarek günde dedim ki; 'Allahım, bizi üç dönemdir yöneten Cengiz Ergün gibi bir yönetim yapacaksak bana o koltuğu nasip etme. Ama halkın parasını halk için harcayacaksam, rantçılara dur diyeceksem, halkım için hizmet edeceksem bana o koltuğu nasip et. "

SU VE KARTLI SAYAÇ VAADİNİ YİNELEDİ
Miting alanındaki bir kadının su faturaları ve kartlı su sayaçlar ilgili sorusu üzerine bir konuşma yapan Ferdi Zeyrek; “Evet şehrimizin çok sorunları var. Az önce şurada duran ablam su ve kartlı sayaç sorunu ne olacak dedi. Buradan tekrar söylüyorum; İlk iki ton su 1 lira olacak. Bu insani su kullanım hakkıdır ve parası olan olmayan diye ayırt edilemez. Sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim olacak. Ablam kartlı sayaçtan da bıktı. Çamaşırın bulaşığın yarıda kalmasından bıkmış. Bizim kartlı sayaç gibi bir derdimiz var. Ama İzmir Karşıyaka’daki sırçalı köşkünde oturan Cengiz Ergün’ün kartlı sayaç diye bir derdi yok. O yüzden kartlı sayaç sorununa son vereceğiz.” dedi.


TURGUTLU’YA YAPACAKLARINI ANLATTI
31 Mart Yerel Seçimleri kazanması halinde Turgutlu’da öncelikli olarak hayata geçireceği projeleri anlatan Zeyrek; “Altyapıyı görüyorsunuz. Her yağmurda sular seller akıyor. Amaq bunu bilmeyen yine Çeşme’deki havuzlu villasında oturan bir belediye başkanı var. Bunu biz biliyoruz. Bütün altyapıyı projeli bir şekilde yenilemek bizim boynumuzun borcudur. Başa gediğimizde Turgutlu’da yapacağımız ilk şey Ergenekon Kavşağı’na battı-çıktı yapmak olacak. Turgutlu’nun girişine, heykellerin altında yeraltı otoparkı yapılacak. Eğer biz bunları yapmayacaksak, neden belediye başkanı olalım ki? Zaten yapmayan bir tane Bütükşehir Belediye Başkanı var. 10 yıldır bunları yapmayarak orada oturan bir tanesi var. Biz bu hizmetleri yapmaya, halkın parasını halkı için harcamaya geliyoruz. Yapacak çok şeyimiz var ama bunları yapmak için öncelikle bir değişime ihtiyacımız var. Halkın parasını ranta harcayanlara 31 martta kırmızı kart gösterecek miyiz?” şeklinde konuştu.


SU FİYATLARINA VE KARTLI SAYACA ESPİRİLİ GÖNDERME
Miting alanına gelen bir vatandaşın uzattığı su faturasını eline alan Ferdi Zeyrek, fatura bedelini görünce “Bu ne? Hamam mı var senin evinde?” diye sordu ve kalabalığa şöyle espirili bir açıklama yaptı; “Bunlara son. Bakın kartlı sayaçtan su almış. Sizi şimdiden uyarıyorum. Fazladan su yüklemeyin. 20 gün sonra başa geldiğimizde suda çok büyük bir indirim olacak. Cebinizden fazla para harcamayın. Paranız cebinizde kalsın. Benden söylemesi”


İLÇE BELEDİYELERİNİN BİRÇOK ESKİ YETKİSİ GERİ DEVREDİLECEK
Öte yandan ilçede bulunan mezarlıkların bakımsızlığına ve ilgisizliğine değinen Ferdi Zeyrek, göreve geldiklerinde, büyükşehir belediyesinin ilçe belediyelerinden aldığı birçok yetkileri geri vereceğini de sözlerine ekledi.

Editör: İclal Çiçek