Kamerun Tarım, Balıkçılık ve Ormanlar OdasıBaşkanı ,Başkan Yardımcıları veManisa programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Altınkuş, Tevfik Aslaner ve Meclis Üyesi Gültekin Aşçı ile bir araya gelen Kamerun delegasyonu, Manisa’nın ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgi sahibi oldu.
Türkiye ve Kamerun  arasındaki ticareti geliştirmek için önemli bir adım attıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, ‘Afrika ülkelerinde malum yapının bertaraf edilmesiyle ticari anlamda büyük bir boşluk oluştu. Oda olarak bizlerde Afrika pazarında üyelerimizin yer almasını arzu ediyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı bir proje kapsamında sürdürüyoruz. Afrika’daki ticari pazarı yerinde görmesi için görevlendirmiş olduğumuz  meclis üyemiz Gültekin Aşçı, Kamerun’a giderek incelemelerde bulundu. Oradaki ticari yapı hakkında bilgi sahibi oldu. İkili görüşmeler gerçekleştirdi. Akabinde yapılan görüşmeler sonucunda da Kamerun’dan bir heyet bizim misafirimiz olarak ülkemize geldi. İki gün süren program çerçevesinde Manisa’da üretim yapan bazı işletmelerimizi kendilerine  tanıtma imkanımız oldu. Ayrıca başta Manisa’nın ekonomik yapısı olmak üzere, yatırım imkanlarımız hakkında detaylı bilgilendirmede bulunduk. Oldukça verimli geçtiğini düşündüğümüz görüşmelerin iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin başlangıcının önemli bir adımı olacak. Bu ziyaretler iki ülke ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacak’ diye konuştu.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, görüşmelerin sonunda günün anısına Kamerun delegasyonuna Manisa bezi, Manisa lalesi işlemesinin yer aldığı ziynet kutusu ve Mesir Macunundan oluşan hediye paketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim