Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Manisa Bürosu temsilcisi Meryem Tuna ikinci üniversite kayıtlarımız sınavsız oluyor.  11 Eylül-21 Eylül tarihleri arasında kayıtlar yapılacak. bu öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz söylediğimiz bu tarihler arasında gelip Açıköğretim bürosundan kaydını sınava girmeden yaptırabilirler.  Örgün olduğu gibi açıköğretim lisesinden mezun olanlarda başvurabilir. üniversitede okuyan bir öğrencide açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir. Manisa'da aktif öğrenci sayımız 3 bine yakın. ama geçen yıl ikinci üniversiteye 2 bin civarında öğrencimiz başvurdu. En çok kamu yönetimi, adalet, havacılık bölümleri tercih ediliyor" dedi. 

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (LİSANS) PROGRAMLARI 
Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat Fakültesi (Lisans). Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi. Maliye, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler (İngilizce) , İşletme Fakültesi (Lisans), Havacılık Yönetimi . İşletme, İşletme (İngilizce), Konaklama İşletmeciliği  ve Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Yönetimi. 

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (ÖNLİSANS) PROGRAMLARI 
Acil Durum ve Afet Yönetimi *, Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı * Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri. Çağrı Merkezi Hizmetleri. Dış Ticaret. Emlak ve Emlak Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon **Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat. İlahiyat (Arapça **)İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm. Laborant ve Veteriner Sağlık * Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma **Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği. Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi. Tarım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Turizm ve Otel İşletmeciliği *, Turizm ve Seyahat Hizmetleri **. Web Tasarımı ve Kodlama, Yaşlı Bakımı ve Yerel Yönetimler.

Editör: TE Bilişim