Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulu bahçesinde okulun özel alt sınıf ve işitme sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı 72 öğrenci tarafından "engelleri aşalım" sloganıyla gerçekleşen etkinliğe, okulun tüm öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve ardından işitme engelli öğrencilerin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başladı. Etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler de okundu. Engelliler sınıf öğretmeni Meltem Çetinel eşliğinde işaret diliyle 'Hayat Bayram olsa' ile 'İzmir Marşı' seslendirildi. Okuldaki diğer öğrenciler ise şarkı ve marşları söyleyerek gruba eşlik etti.

Okul Müdürü Abdullah Emeksiz, işitme engelliler sınıfı olması bakımında il genelindeki tek okul olduklarını belirterek, ellerinden gelen en iyi eğitimi vermek için çalıştıklarını kaydetti. Okulda özel alt sınıfta ve işitme sınıfında öğrencilerin eğitim gördüğünü kaydeden Emeksiz, "Okulumuzda Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli sınıfı öğretmenleri ile beraber diğer sınıf öğretmenlerimiz program hazırladılar. Okulumuzda işitme ve bedensel engeli olmak üzere yaklaşık 30 öğrencimiz var. Biz bu öğrencilerimizin toplumda bir yerinin olduğunu, onların engeli değil, engelsiz olarak toplumda yaşayabileceklerini ve bunları tüm öğrencilere hissettirme amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Biz de birer bireyiz, büyüdüğümüzde bizim de bir birey olarak bu toplumda yerimiz var demeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" diye konuştu.

Engelli öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Bazı veliler de ellerindeki cep telefonlarıyla bol bol görüntü çekti.

Editör: TE Bilişim