Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi yaptığı açıklamada  “Toplam 148 üniversitenin yer aldığı sıralamada 495.64 puana ulaşan Üniversitemiz, geçen yıl 462.47 olan puanını artırmıştır. 2015 yılından bu yana yaptığımız kalite iyileştirme çalışmalarımızla her yıl puanımızı artırarak, Üniversitemiz  2014 yılında 53.  sıradayken bu yıl itibariyle  39. sıraya yükselmiş olup, 102 üniversitenin yer aldığı devlet üniversiteleri sıralamasında 34. tıp fakültesi olan üniversiteler sıralamasında ise 30.  sırada yer almıştır.  Önümüzdeki yıllarda URAP Üniversiteler Sıralamasında son yıllarda elde ettiğimiz istikrarlı yükselişi devam ettirerek daha üst sıralarda yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
URAP sıralamasında “makale sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen makale sayısı”, “atıf sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı”, “toplam bilimsel doküman sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı”, “doktora mezun sayısı”, “doktora öğrenci oranı”, “öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı” olmak üzere, 9 kriter esas alındı.
URAP, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirirken sıralamada Web of Science/InCites ile YÖK’ün yayınladığı verileri kullanıyor. 
 

Editör: TE Bilişim