DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın seçimlerde Erdoğan’ı destekleyecekleri açıklamasına bir itiraz da Manisa’dan geldi. DSP Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk, Alaşehir İlçe Başkanı İsmet Özdemir, Sarıgöl İlçe Başkanı Ahmet Bozkurt, Salihli İlçe Başkanı İrfan Yılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Eşref Yılmaz, Şehzadeler İlçe Başkanı Tarık Cevher ve Akhisar İlçe Başkanı Nurettin Demirsu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada genel başkan Önder Aksakal’ın seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararına uymayacaklarını ve partiden de istifa etmeyeceklerini duyurdu.

“MANİSA İL ÖRGÜTÜ OLARAK ALINAN KARARA KATILMIYORUZ”

İl başkanı ve 6 ilçe başkanının yaptığı açıklama şöyle:

Manisa’da 1 Mayıs coşkusu Manisa’da 1 Mayıs coşkusu

Partimiz Demokratik Sol parti genel başkanı Sayın Önder Aksakal’ın açıkladığı “Seçimlerde AKP’yi destekleme” kararına Manisa İl Örgütü olarak katılmadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu karar alınırken partimizin hiçbir il veya ilçe örgütünün, genel bakan yardımcılarının bile görüşü alınmamış, partinin tabanına böyle bir karar üzerinde görüşüldüğü bilgisi verilmemiştir. AKP kurmaylarının genel merkezimizi ziyaretinin ardından genelbaşkan Sayın Önder Aksakal AKP genel merkezine giderek böyle bir kararın alındığını basına açıklamıştır. Biz de kararı basın aracılığıyla öğrenmiş olduk.

“YILLARCA EMEK VERDİĞİMİZ PARTİMİZDEN DE İSTİFA ETMİYORUZ”

Sayın genel başkanın aldığı bu kararı Manisa il örgütü olarak asla desteklemiyoruz. Hiçbir DSP’linin, Ecevit’in yolundan yürüyen hiçbir yurttaşın da bu karara destek vereceğini düşünmüyoruz. Bunun yanında yıllarca emek verdiğimiz, hiçbir zaman terk etmediğimiz partimizden de istifa etmiyoruz. Biz Demokratik Sol Parti Manisa İl Örgütü olarak bu karara uymayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

-DOKUZ8 HABER-

Editör: Ali Gözen