İnsanoğlunun bireyi olduğu ailesine, akrabalarına, yaşadığı Kentine ve Ülkesine karşı sorumlulukları vardır. Bizlerin dünyaya gelişimizin varlık sebeplerinden olan Annemize ve Babamıza karşı evlat olarak sonsuza kadar minnet ve sadakatle bağlı olmamız gerekmektedir. Hangi durumda ve makamda olursak olalım kendilerine "Öf" bile demememiz gerekir. Zira onların haklarını hiç bir zaman ödeyemeyiz.
Bu yüce milletin fertleri olarak da; Bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan Değerli Öğretmenlerimize  bizlere yazdıkları kitapları ile Tarihimize ve Kültürümüze sahip çıkarak topluma ışık olup yol gösteren Tarihçelerimize, Araştırmacılarımıza, Yazarlarımıza, Şairlerimize, Ressam, Karikatürist hulasa tüm Edebiyatçılarımıza ve Sanatçılarımıza toplum olarak sahip çıkmamız gerekmektedir.
Milletler böyle güzel hasletlerle yücelirler. Kentler sadece Sınai ve Zirai büyüklükleri ile Marka Kent olmazlar! Bir kent ancak ekonomik zenginliği ile birlikte isimleri anıldığında saygı duyulan ve o kente mal olmuş Kültürel varlıkları, Yetiştirdiği büyük ve ünlü Edebiyatçıları ve Sanatçıları ile Marka Kent vasfına sahip olur. Edipler ve Sanatçılar öyle kolay yetişmiyorlar.
Bu güzel kentimizde bulunan 17 ilçe ve 1 Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile alın teri ile kazandıklarının bir kısmını bu tür etkinliklere destek olmak için harcayan çok değerli Sanat ve Kültür Sevdalısı İşadamlarımızın varlığı Kentimiz ve Ülkemiz adına onur verici bir durumdur.
"Bir insana değer vermek, Ona kıymetli olduğunu hissettirmemek başlı başına bir Erdemdir... Bu erdem kitaplarda yazmaz. Bunu öğrenmenin yolu insan olmaktan geçer."
Bana yaşarken değer veren ve bu güne kadar yazmış olduğum kitaplarımın basım ve siz değerli okurlarıma ulaşması noktasında Maddi ve Manevi desteklerini esirgemeyen Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Cengiz Ergün'e, Akhisar Belediye Başkanı Sayın Salih Hızlı'ya, Eski Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan'a, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik'e, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çerci'ye ve Salihli Belediye Başkanı Sayin Zeki Kayda'ya, Şehzadeler İlçesi Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu'na, Gazeteci Dostum Yeni Asır Gazetesi Manisa Temsilcisi Sayın Ali Filizkan'a ve Köşe Yazıları yazdığım Manisa Haber Gazetesine ve Gen. Yay. Yön. Sayın Murat Yalçın'a, Balkan Günlüğü Gazetesine  ve...
2011 yılından bu güne kadar Manisa'da görev yapan Saygıdeğer Valilerim Sayın Halil İbrahim Daşöz 'e, Sayın Abdurrahman Savaş'a, Sayın Erdoğan Bektaş'a ve Sayın Mustafa Hakan Güvençer Beylere ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. 
Ayrıca ; Değerli İşadamlarımız Sayın İsmail Vatansever'e, Sayın Serkan Öngider'e , Sayın Tolga Tunç Çalışkan'a, Sayın Mustafa Özer'e, Sayın Ahmet Kıran'a ve Sayın Naci Butel'e Minnet ve Şükranlarımı sunarım. 
İsmini zikrettiğim kültür sevdalısı işadamlarımız Kültürün ve Tarihin unutulmaması ve bizden sonra gelecek kuşaklara aktarılmasında benim Kitap yazmaktan tutun da Tüm Yurt içi ve Yurt Dışı Söyleşi ve Konferans etkinliklerimin Tüm giderlerini karşılayan gönül dostlarım. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler Rumeli ve Göç Tarihinin yazılmasına yardımcı ve tanık oluyorsunuz. Rumeli Camiası sizleri her zaman takdir ve Saygı ile anacaktır. Sizler var oldukça son nefesime kadar kitaplar yazmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim. Teşekkür ederim güzel insanlar. İyi ki sizin gibi dostlarım var. Sizler olmasaydınız bu gün Tarihçi- Araştırmacı ve Yazar İlber Şiyak olmazdı. Selam ve Dua ile Allah'a emanet olunuz...