Tatili fırsat bilen Manisalılar Kentpark'a akın etti Tatili fırsat bilen Manisalılar Kentpark'a akın etti

Geçtiğimiz hafta aşırı sıcaklar ülke genelinde etkili oldu. Hafta ortasında 40'lı derecelerin üstünü gören hava sıcaklıkları cuma gününden itibaren 8-12 derece düşerek mevsim normallerine geldi.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor.

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Manisa'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Manisa'da yeni haftada sıcak hava etkili olacak. Aşırı sıcak havalar Çarşamba gününden itibaren etkisini gösterecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Sıcak Hava, sıcaklık 38°. Yarın için Manisa hava durumu Sıcak Hava, sıcaklık 37°. 2 Ağustos 2023 Çarşamba Manisa hava durumu Sıcak Hava, sıcaklık 39°. 3 Ağustos 2023 Perşembe Manisa hava durumu Sıcak Hava, sıcaklık 41°. 4 Ağustos Cuma Manisa hava durumu Sıcak Hava sıcaklık 42°.

Editör: Ali Gözen