MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin MYK toplantısında, Avpura Parlamentosu'nun Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin mevcut koşullar içinde yeniden başlatılamayacağı yönünde bir rapor kabul etmesine çok sert tepki gösterdi.

Rapora onay veren AP'ye çok sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Bizim için AB bitmiştir. AB ile doğmadık, AB ile ölmeyiz. AB'nin Türkiye'yi üye almak gibi bir hedefi yoktur. 60 yıl kaybettik. Bir 60 yıl daha kaybedemeyiz" dedi. "AB ile doğmadık, AB ile ölmeyiz" diyen Bahçeli, AB'nin Türkiye'yi üye almak gibi bir hedefi olmadığını söyledi.

"BİR 60 YIL DAHA KAYBEDEMEYİZ"

Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: "Belli ki kötü niyetli çevreler var" Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: "Belli ki kötü niyetli çevreler var"

Avrupa Birliğine üyelik sürecinder Türkiye'nin 60 yıl kaybettiğini söyleyen Bahçeli "Bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. Türkiye çevresinde dost kuşağı oluşturmaya mahir ve muktedirdir. NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: AB İLE YOLLARI AYIRABİLİRİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD ziyareti öncesi basın toplantısından AB raporu tekpi gösterip, rest çekmişti. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'de kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmeerimiz yaparız. Sonra da gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz" diye konuşmuştu.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Parlamentosu'nun hazırladığı 2022 yılı Türkiye raporu geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Raporda, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin "mevcut koşullar içinde" yeniden başlatılamayacağı belirtilirken, AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği için karşılıklı çıkarları kapsayan "paralel ve gerçekçi" bir çerçeve bulmaya yönelik sürecin başlatılması tavsiyesinde bulunuldu. Raporda ayrıca, Türkiye'den, İsveç'in NATO üyeliğine en kısa sürede onay vermesi istendi.

Editör: Ali Gözen