İlk olarak Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Tunç, burada düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Deprem felaketinin ardından kentte yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Tunç, toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Depremin ardından afet bölgesinde çalışmaların hızla yapıldığını dile getiren Tunç, adli soruşturmalara da başlandığını kaydetti. Deprem soruşturmalarında delillerin toplanmasının önemli olduğunu ve bu kapsamda bölgeye çok sayıda savcı ve bilirkişi görevlendirildiğini anlatan Bakan Tunç, şöyle dedi:

"Bu anlamda binalardaki incelemeler ve karot örneklerinin alınmasıyla ilgili hızlı bir çalışma gerçekleştirdi. Tabi bir taraftan hasar tespitleriyle ilgili çalışmalar, enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken diğer yandan cezai soruşturmalar devam etti. Bu anlamda şu ana kadar 1757 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu kişiler arasında tutuklanan 351 kişi hakkında soruşturmaları devam ediyor. 642 kişi hakkında da adli kontrol şeklinde soruşturmalar devam ediyor. Depremde 50 binden fazla canımızı kaybettik. Ayrıca vatandaşlarımızın davalarının bir an önce çözüme kavuşturulması için Adıyaman'da idare mahkemesi bir taneydi, 3 yeni idare mahkemesi daha kurduk. İdare mahkemelerimizde hasar tespit çalışmaları yoğunlaşmaya başladı. Bunların hızlı bir şekilde karara çıkması gerekiyor o nedenle yeni mahkemelere ihtiyaç oldu. Adıyaman'da ağır ceza mahkemesi sayısını da 2'den 3'e çıkarttık."

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi: Terörle mücadele vurgusu Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi: Terörle mücadele vurgusu

Adalet Bakanı Tunç: Deprem soruşturmalarında 351 kişi tutuklandı

Editör: Ali Gözen