Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, bu yıl kestane üretiminde 200 ton rekolte beklediklerini söyledi.

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, bu yıl kestane üretiminde 200 ton rekolte beklediklerini söyledi.

Karakaya, yaptığı açıklamada, ilçede, ekim ve kasım aylarında kestane hasadının yapıldığını belirtti.

Geçen yıl kestane fiyatlarının yaklaşık 11 lira olduğunu hatırlatan Karakaya, bu yılki fiyatın 12,14 lira arasında olması beklediklerini kaydetti.

İlçede kestane üretimin her yıl aratarak devam ettiğine dikkati çeken Karakaya, "Kestane meyve olarak bir yıl dayanabilen bir üründür. Sert bir ağaç olduğu için kışın eksi 30 dereceye ye kadar dayanabilmektedir. Ancak ilkbaharın geç sonbaharın ilk donlarına karşı hassastır. İlçemizde geçtiğimiz 150 ton civarında olan kestane rekoltesi bu yıl 200 tonu geçmesini bekliyoruz. Gelecek yıl kestane üretiminde kalitenin arttırılması odamız tarafından kestane yetiştiriciliği, budama ve bakımı ile ilgili seminerler düzenleyeceğiz" dedi.

Kestane üretiminin yoğun olarak yapıldığı Çanakçı Mahallesi Muhtarı Halil Sevim, kestanenin, bölgede ikamet eden vatandaşların başlıca geçim kaynağı olduğunu belirtti.

Yıl içinde fazla yağış aldığından kestane üretiminde artış olduğunu bildiren Sevim, "Geçtiğimiz yıl 35 ton civarında mahallemizde kestane yetişti, bu yıl 50 ton kestane rekoltesi bekliyoruz. Kestanenin bir çok hastalığa şifası var.  Hiç bir şekilde zirai ilaç kullanılmadan üretiliyor. Bizim yöremizde üretilen kestaneler Bursa kestanesi olarak üretilir. Fiyatının yüksek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim