Demirci ilçesinde ikamet eden 79 yaşındaki Emekli Öğretmen Hüseyin Yılmaz evinde olduğu saatlerde cep telefonunu arayan dolandırıcılar Cumhuriyet Savcılığından aradıklarını söyleyerek, kendisine bankada hesabında bulunan paraların sahte olduğunu, o paraları alıp kendilerinin söyleyeceği hesaba yatırmalarını yatırmadığı takdirde hakkında işlem yapılacağını söylemleri üzerine Hüseyin Yılmaz bankaya gitti.  Dolandırıcılar Hüseyin Yılmaz’a telefonunu kapatmadan konuşarak bankaya gitmesini ve belirtecekleri hesaba 30 Bin TL parayı yatırmasını söylediler. Bankaya girdiği sırada konuşmasına şahit olan Bankanın özel güvenlik görevlisi Hüseyin Yılmaz’ı uyararak beklemesini söyleyerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne haber verdi.

Polislerin olay yerine gelmesi ile birlikte telefonda konuşmasını sürdüren Hüseyin Yılmaz, parayı nereye yatıracağım söyleyin demesinin ardından dolandırıcılar ile telefon görüşmesi kesildi. Telefon numarasını Polislere veren Yılmaz, dolandırıcıların bulunması için şikâyetçi oldu. 

Güvenlik görevlisine teşekkür eden Hüseyin Yılmaz “ Dolandırıcılar beni arayarak hesabında şu miktarda para var. O paralar sahte paraları savcı inceleyip ifadeni alacaklarını söylediler. Bende bankaya giderek beklemeye başladım. Bu sırada güvenlik görevlisi bana sakin olmamı söyledi. Emniyetten polisler geldi ve daha sonra telefonu yüzüme kapattılar. Ben dolandırılmaktan son anda kurtuldum, vatandaşlarımızın bu dolandırıcılara itibar etmemesi ve dikkatli olmasını istiyorum “ dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü de yaşanan olayın ardından dolandırıcıların bulunması için araştırma ve soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim