Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleşen olağan kongrede divan başkanlığına MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay seçildi. 
MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, kongreye katılan herkese teşekkür etti. Tosuner, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlere en iyi şekilde örgütlenerek seçimlerden zaferle ayrılacaklarını vurguladı. Konuşmasının devamında Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefete halk nezdinde İyi bir ders verdiklerini bu başarının belediye seçimlerinde de yine güçlü bir şekilde vereceklerinden hiç kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini söyledi. 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Milliyetçi Hareket Partimizin şanlı 3 Hilalini 3 dönemdir Manisa burçlarında dalgalandırıyor olmaktan gurur duyuyorum. Partimizin üretken belediyecilik anlayışıyla bu kadim şehre hizmet veriyor olmaktan ve bu kutlu sancağın gölgesi altında bulunmaktan şeref duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gösterdiğimiz uyum, birlik, beraberlik ve dirayetle partimizin başarısı için her birimiz canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Yapılan kamuoyu yoklamalarında ve anketlerde Milliyetçi Hareket Partili Büyükşehir Belediyemizin adının her zaman üst sıralarda yer alması, partimizin her bir kademesinde görev yapan siz değerli dava arkadaşlarımın, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzdeki kıymetli çalışanlarımızın başarısıdır. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlk günkü aşk, ilk günkü şevk ve ilk günkü heyecanımızla hemşehrilerimize en güzel hizmetleri ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana; Milliyetçi Hareket Partili Manisa Büyükşehir Belediyesini bütçesini en iyi yöneten belediye haline getirdik. En fazla yatırım yapan belediye ödülünü aldık. Çiftçimizi baş tacı ederek verdiğimiz desteklerle üreticimizin her zaman yanında olduk. Patlamalarıyla her gün ulusal kanallara haber olan belediyeden artık modern tesisleriyle çöpten elektrik üreten ve ülkesine katma değer sağlayan bir belediye olduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan evsel atıkların trenle taşınması projesiyle çevresine duyarlı, atıksu arıtma tesisleri ve içme suyu yatırımlarıyla geleceği inşa eden bir belediyedir. Rekorlar kırdığımız asfalt çalışmalarından altyapılara, kavşaklardan prestij caddelere, modern spor tesislerinden kırsal kalkınma desteklerine ve sosyal yardımlara kadar onlarca hizmet ve yatırımımız için Büyükşehir olduğumuz günden bu yana şehrimize 7 milyar 250 milyon liralık yatırım yaptık. Manisalıların emanetine sahip çıktık. 30 büyükşehir belediyesi arasında kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediye olarak hemşerilerimizin hizmetkarı olduk” dedi. 
2024 yerel seçimlerde Manisa’ya hizmet etmeye devam edeceklerini açıklayan Ergün, “14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak sandıktan zaferle çıktık. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle vererek Milliyetçi Hareket Partimizin oylarını Manisa’mızda da arttırdık. Şimdi önümüzde 2024 mahalli idareler seçimleri var. Mevcut belediyelerimizi koruyarak, bunun üzerine yenilerini eklemek tek hedefimiz olacaktır. Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir şekilde hareket edeceğiz ve 2024 seçimlerinden de yüce Allah’ın izni ve hemşerilerimizin takdiriyle alnımızın akıyla çıkacağımızdan eminim. Sevdamız olan Manisa’mıza hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Bulunduğumuz makamlar, devletimizin imkanlarını en adil şekilde kullanmayı, liderimiz Devlet Bahçeli’yi en güzel şekilde temsil etmeyi, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partimizin bayrağını zirvede tutmayı gerektiren makamlardır. Bu anlayış ve bilinçle çok şükür bugüne kadar çizgimizi hiç bozmadık, bozmayacağız. Bizler, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyen bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin temsilcileriyiz. İl Kongremiz vesilesiyle Milliyetçi-Ülkücü davaya emek veren, bu uğurda bedel ödeyen şehitlerimizin ve ebediyete uğurladığımız değerli büyüklerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Yakın zamanda ebediyete uğurladığımız il başkanımız merhum Murat Öner’i de rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun.  Partimizin başarısı için bugüne kadar çalışmış tüm il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, parti yöneticilerimize, vefakar Ülkü Ocaklarımıza ve Asenalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yüce Allah, bu güzel birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar daim etsin. Bu duygularla bugün gerçekleştirilen il kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, ülkemizin sigortası Milliyetçi Hareket Partimizin başarılarının kat kat artarak devam etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. 
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, olağan kongrenin Manisa’ya, ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti. Başkan seçilen Cüneyt Tosuner’e başarılar diledi. Akçay, 2024 yerel seçimlerinde MHP ve Cumhur ittifakı olarak zaferle ayrılacaklarını kaydetti. 
MHP MYK Üyesi Ali Uçak, “Milliyetçi Hareket Partisi kumdan bir kale değildir, yıkılmaz Milliyetçi Hareket Partisi kağıttan kaplan değildir, Yırtılmaz milliyetçi hareket partisi Köksüz ağaç değildir, devrilmez. O yüzden Milliyetçi Hareket Partisi bayrak olup inmeyenlerin sancak olup düşmeyenlerin ülkücü olup düşmeyenlerin Ergenekon’da ateş olup sönmeyenlerin şahadeti göze alıp dönmeyenlerin güneş olup, batmayanların mert olup satmayanların partisidir. Milli mücadele ruhunu zirveye taşıyan gücü zillete düşen şer odakları milletinin son sözüdür. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mali idare seçimlerine hep birlikte topyekûn hazırlanacağız. Hedefimiz Cumhur İttifakı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi bir farkla tekrar alıp Genel Başkanımızın tedbirleriyle Manisa’mızın alayına talip olduğumuzu buradan net bir şekilde haykırıyoruz.” Dedi
MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner’in yönetiminde İbrahim Pelisler,  Erdal Tengiz , Ali Dağlıoğlu, Bahadır Vardar, Sezer Berkay Çelikkanat, İbrahim Göktug, Kürşat Yıldırım, İsmail Ergin, Gonca Aras, Mevlüt Çırakoğlu, Muammer Babuş, Mehmet Baskak, Mustafa Erten, Orçun Demirtaş, Zeki Öztürk, Halit Okar, Şaban Göçmen, Hakverdi Yılmaz, İbrahim Gültekin, Mehmet Kıvrak, Hasan Sert, Ayhan Şensöz, Celalettin Çabuk, Mikail Karabacak yer aldı.

Editör: Ali Gözen