Kuruluş yıldönümü etkinliğine CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, il, ilçe kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütleri, odalar ve partililer katıldı. 
Akhisar Belediyesi’ne ait bandosunun 10’ncu Yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunum alanında ayrıca başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere CHP’nin kurulduğu günden bu zamana kadar genel başkanlık yapmış isimlerin fotoğrafları yer aldı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu partisinin kuruluş yıldönümü sebebiyle konuşma yaptı. 


“CHP, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ BİÇİMLENDİRMİŞTİR”
CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, partisinin 100 yıl önce bir çok zorluklar içerisinde kurulan bir parti olduğunu ifade ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk; cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık’ında ‘Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim’ diyerek; Kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur. Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. Öyle ki, dünyada 100’ncü yaşına erişmiş sayılı siyasi partiden birisi olma şerefine de sahiptir.” 

Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak? Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak?


“100 YIL ÖNCEKİ SALDIRILAR ŞİMDİDE DEVAM ETMEKTEDİR”
CHP’li Kuyumcu konuşmasının devamında, 100 yıl önce partilerine yapılan saldırıların şuanda da devam ettiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Çiftçisinden öğretmenine, gencinden emeklisine kadar herkesin eşit ve onurlu bir yaşam sürdüğü, hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğu, kendine yeten bir Türkiye hedefinden 100 yıldır vazgeçmemiş bir partidir.  Bugün partimize ve Cumhuriyetimize saldırılar 100 yıl önceki karanlık anlayışla artarak devam etmektedir. Her türlü etik değerden uzak bir şekilde; kurumları, halkı, Anayasayı hiçe sayan bir anlayışın yarattığı bu çok karanlık dönemde dahi bize ışık tutan, önderimiz Atatürk’ün çizdiği yoldur. Cumhuriyet Halk Partisi, Saray zihniyetinin, cemaatlerin, zümrelerin, kendini halktan üstün görenlerin karşısında milletin kayıtsız şartsız egemenliği dediği için cumhuriyetçidir. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların ve topraklarımızı rant alanı olarak görenlerin karşısında milliyetçidir.  Önce halk dediği için, toplumu kutuplaştırmadığı için, yasalar karşısında herkesi eşit gördüğü için halkçıdır. Devletin fabrikalarını, hastanelerini, okullarını, köprülerini, limanlarını yandaşa ve yabancıya peşkeş çekenlere karşı; sosyal devlet, sosyal adalet ve milli kalkınma dediği için devletçidir.”


“GELECE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuşmasında son olarak 100 yıl önce olduğu gibi gelecekte partisinin Türkiye’ye ışık tutmaya devam edeceğini ifade eden CHP’li Kuyumcu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Halkın; dini ve kutsal duygularını sömürerek siyasete alet edenlere karşı, devletin dini inançlardan bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunduğu için laiktir.  Çağdaş dünyanın gerekliliklerini hiçe sayarak, cehaletin karanlığını dayatanlara karşı, bilim ve yenilik dediği için devrimcidir. Bizim hep birlikte, bu büyük mirası ve değerleri yaşatarak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Ata’mızın çıktığı bu yolda, ülkemizi ikinci yüzyılımızda gerçek bir demokrasiye kavuşturmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşlarımızı her bakımdan gurur duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir.”
Konuşmanın ardından tören CHP’lilerin Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Editör: Ali Gözen