Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine zam, otogaza indirim Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine zam, otogaza indirim

TÜİK'e göre haziranda aylık enflasyon yüzde 3,92, yıllık enflasyon yüzde 38,21, 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. ENAG'a göre ise haziranda tüketici fiyatları aylık yüzde 8,54, yıllık yüzde 108,58, 6 aylık yüzde 50,53 arttı.

TÜİK’in verilerine göre belirlenen en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilmesi ve yüzde 17,55 artı 8 bin TL seyyanen zam verileceği AKP iktidarı temsilcileri tarafından açıklandı. 

TÜİK’in açıkladığı verileri değerlendiren CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, her zam döneminde olduğu gibi TÜİK’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzmeyerek enflasyon verilerini düşük olarak açıkladığını dile getirdi. 

“TÜİK HALA MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇİYOR”
TÜİK’in yıllardır artık devletin kurumu olmaktan çıkarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen bir kurum haline geldiğini ifade eden CHP Manisa İl Başkanı Çalışkan, açıklanan enflasyon rakamlarının toplumda gerçekliliğin olmadığını ifade etti. 

CHP İl Başkanı Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bizim her zaman söylediğimiz bir söz vardır. TÜİK artık bir kurum olmaktan çıkıp ‘Tayyipi Üzmeyen İstatistik Kurumu’ haline gelmiştir. Her zaman olduğu gibi yine komik enflasyon oranı açıklamıştır. Ve hala daha milletin aklıyla dalga geçmektedir. Birçok kurumda olduğu gibi TÜİK’te halkın gözünde itibarını yitirmiştir. AKP’nin iktidarda olduğu dönemden şu zamana kadar TÜİK’in neye göre, neye dayanarak, hangi verileri göz önüne alarak hesaplama yaptığı bilinmemektedir. TÜİK Haziran ayı enflasyonunu yüzde 3,92, yıllık enflasyonu yüzde 38,21 açıklarken, bilim insanlarından oluşan ENAG ise Haziran ayı enflasyonunu 8,54, yıllık enflasyonu ise yüzde 108,58 açıklamıştır. Arada uçurum niteliğinde fark vardır. Çünkü TÜİK tabandaki gerçek enflasyonu yansıtmamaktadır. ‘Verin yetkiyi’ sözleriyle tekrar iktidarda olan AKP yine seçimlerden sonra zam yağmuruna başlamış ve her zaman olduğu gibi emeklinin, emekçinin cebindeki üç kuruş paraya göz dikmiştir.”

“EMEKÇİNİN VE EMEKLİNİN CEBİNDEN ÇALMAYIN”
TÜİK’in verilerine göre memura yapılacak olan maaş zammına da tepki gösteren CHP İl Başkanı Çalışkan sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “TÜİK’in toz pembe verilerine göre AKP iktidarı temsilcilerin memur zammını açıkladı. TÜİK’in komik verilerine göre açıklanan maaş zammı zaten memurun cebine girmeden eridi bitti. Çünkü iktidara bağlı kalan TÜİK ile enflasyonu ile vatandaşın cebindeki enflasyon aynı değil. AKP iktidarı temsilcileri bu maaş zammını açıklarken bir pazara inmişler mi, bir marketten alış veriş yapmışlar mı? Şuanki ekmeğin, suyun, sütün, peynirin, zeytinin fiyatını biliyorlar mı? Fahiş oranda yapılan kira zamlarını biliyorlar mı? AKP iktidarı TÜİK’in komik verileriyle emeklinin, emekçinin cebinden çalmaya devam ediyor. TÜİK’in verisine göre açıklanan memur maaş zammını kabul etmek mümkün değil. Yapılacak zam ya gerçekten emeklinin, emekçinin cebini rahatlatacak düzeyde olmalı ya da her geçen gün iğneden ipliğe gelen zamların önüne geçilmeli. Bu iki denklemin mutlaka sağlanması gerekir. Bunu başaramadığınız sürece vatandaşın cebinden kayıplar yaşanmaya devam edecek.”

Editör: Ali Gözen