CHP’de parti meclisi toplantısı sonrası 35 seçim çevresindeki 126 adayını daha açıkladı. CHP, 35 seçim çevresinde ön seçim kararı aldı.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, parti meclisi toplantısı sonrası basının karşısına çıktı.

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, daha sonra belediye başkan adaylarını açıkladı.

126  adayın ismi açıklandı. CHP’nin Manisa için adaylığı resmileşen isimler şöyle:

Enkazı Akıncı TİHA buldu Enkazı Akıncı TİHA buldu

Büyükşehir: Ferdi Zeyrek

Akhisar: Besim Dutlulu  

Alaşehir: Ahmet Öküzcüoğlu

Saruhanlı: Zeki Bilgin

Turgutlu: Çetin Akın   

Gölmarmara: Cem Aykan 

Gördes: İbrahim Büke 

Kula Hikmet Dönmez 

Soma: Sercan Okur 

Şehzadeler: Gülşah Durbay  

MEVCUTLARA GÜVENOYU

CHP, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu ve Alaşehir’de mevcut belediye başkanlarıyla seçimlere girme kararı aldı. CHP Genel Merkezi başkanlara olan güvenini ortaya koymuş oldu. Merkezde ise Şehzadeler için Gülşah Durbay açıklandı. Yunusemre ilçesinde ön seçim sonucu beklenecek. Yarışın Semih Balaban ile Devrim Balı arasında geçmesi bekleniyor.

Bu yıl ilçe belediye sayısını artırmayı hedefleyen CHP’de Gölmarmara’da Cem Aykan, Gördes’te İbrahim Büke, Kula’da Hikmet Dönmez ve Soma’da ise Sercan Okur isimleri belirlendi.

Diğer ilçelerin de ön seçime dahil edilme ihtimali bulunuyor. Genel Başkan Özgür Özel’in Manisa’ya büyük önem verdiği biliniyor. Özel, Manisa’da kazanacak adaylarla yürümeyi hedefliyor.

CHP, 2019’da İttifakla girdiği seçimlerde 4 ilçede seçimleri kazanmıştı. Bu kez muhalefet kanadındaki her parti kendi adayını çıkarma kararı alırken Cumhur İttifakı’nın ise Manisa’da ortak adaylarla yarışa girmesi bekleniyor.   

Editör: Murat Yalçın