Ahmet ÜNSAL/Manisa   

Genel Merkezce görevden alınan başkan İsmail Çalışkan, Akhisar,Kula,Salihli,Soma ilçe başkanları, Saruhanlı’ya bağlı kapatılan beldelerin belediye başkanları,CHP’de değişimi benimseyen partilerin katıldığı adaylık tanıtımında İl Başkanı Ali Kuyumcu; “Semih Balaban’ın adaylık açıklamasında olduğu gibi Ferdi Zeyrek kardeşimizin adaylık açıklamasında buradayız.Her iki adayımızın partiyi bugünkü konumundan daha da ileri taşıyacağından hiç kuşkum yok yolları açık olsun” dedi. 

“YOLA ÇIKARKEN DEĞİŞİM İSTİYORUZ DEDİK. BİZLER YÜKSEK SESLE HAYKIRIYORUZ ÖN SEÇİM, ÖN SEÇİM. BİZLER TEKRAR HAYKIRIYORUZ DEĞİŞİM, DEĞİŞİM,DEĞİŞİM”

Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak? Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak?

2020 Yılında Şahzadeler ilçe başkanlığına aday olmak için Büyükşehir Belediye Meclisteki Meclis üyeliği görevinden istifa eden Ferdi Zeyrek girdiği seçimleri kaybetmesiyle birlikte bu kez de iki dönem Manisa İl Başkanlığı görevini üstlenen, milletvekili adaylığı için istifa eden Semih Balaban’ın başkan adaylığının karşısında adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen Başkanlık adaylığını açıklamasının öncesinde partililere seslenen genç mimar Ferdi Zeyrek; “Emekçilerimiz ve  kökleri Kuvayi Milliye ye dayanan kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisinin vefakar cefakar üyeleri hepiniz il başkanlık aday açıklamama hoş geldiniz. Bana şeref verdiniz, güç verdiniz sağ olun var olun.Biz bir yola cıktık 21 yıldır güzel yurdumu esir alan AKP ve MHP faşizm ülkemizde ne adalet bıraktı ne de eğitim. Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü yoksulluk sınırında.Maalesef hal böyleyken bile girdiğimiz 14/28 Mayıs seçimlerini kaybettik.Örgütümüzün her kademesinde gece gündüz demeden mücadele veren her yaştan partililerimizin ve kurtuluşun partisine inanan gönüllülerimizin yani hepimizin umutları yerle bir oldu. 

Sonrasında Genel Merkezimizden bir tepki bekledik ama maalesef seçim sonrası yılgınlığı ve tükenmişliği genel merkezdeki sayın yöneticilerde yaşıyordu ve hiç bir şey olmamış gibi davrandılar.Sanki bu yüzyılın seçimi değildi.Sıradan bir seçim kaybı gibi davrandılar.Genel Merkezin bu tepkisizliği maalesef Manisa  örgütüne de yansıdı ve onlarda tepkisizdi.Hatta söylemlerinde genel yönetimle devam kararı aldıklarını ilettikleri anda birbirlerinin buna dur demesi gerekiyordu.Çünkü  vatanımızın ve çocuklarımızın geleceğimiz söz konusuydu.İşte tam da bu noktada biz gençler olarak ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe dur demek ,,, kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasette daha fazla etkin hale getirmek için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola cıktık.Gün birlik günüydü,gün mücadele günüydü, gün değışim günüydu.Yola çıkarken değişim istiyoruz dedik.Bizler yüksek sesle haykırıyoruz ön seçim, ön seçim.Bizler tekrar haykırıyoruz değişim, değişim,değişim” dedi

“BİZİ OCU BUCU DİYE BÖLDÜLER BİRLEŞTİRMEK,TERTEMİZ BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇMAK İÇİN ADAYIZ”

Başkan adayı Zeyrek sözlerine beyaz bir sayfa açmak ve birleştirmek için aday olduğunun altını çizerek;
   “Bizleri renklere böldüler dostlar. Ocu  olduk, bucu olduk,turuncu olduk,mavi olduk,kırmızı olduk.Şimdi bütün kavgaları bitirmek renkleri ve üyeleri birleştirmek,tertemiz bembeyaz bir sayfa açmak için adayız.Parti içindeki tüm kırgınlıkları bitirmek için adayız.”

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIP EL ELE ALTI OKLU BAYRAĞI MANİSA BELEDİYESİNE ÇAKMAYA HAZIRIM”

Ferdi Zeyrek sözlerinin sonunda ise ; “İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşaa etmek için adayız.
Ayrıştırıcı değil birleştirici bir değişim için adayız.Temiz siyaset için adayız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alması için adayız. Gençlerin mücadelede biz de varız demesi için adayız.Partimizde köklü ve onurlu geçmişinden parti büyüklerimiz, ağabeylerimizin, ablalarımızın tecrübelerinden yararlanmak için adayız.Yarından gayrı her yerde, her şeyde hep beraber diyebilmek için adayız.

Değişim cesaret ister bu cesaret bizlerde var.Bizimle değişime var mısınız yoldaşlarım. Bizimle iktidara yürümeye var mısınız yoldaşlarım.O zaman bende sizlerle birlikte gece gündüz demeden çalışıp el ele altı oklu bayrağı Manisa Belediyesine çakmaya hazırım” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Canlı bir o kadar da coşkulu konuşmanın ardından kadınlı-erkekli partililer Ferdi Zeyrek ile birlikte fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

Editör: Ali Gözen