Yunusemre Belediyesi’nin ilçede hayata geçirmeye hazırlandığı ve hummalı bir çalışma yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılıyor. Onay sürecinin devam ettiği projeyle Türkiye’ye örnek bir kent merkezi oluşturulması planlanıyor. Kullanım ömrünü tamamlayan binaların yoğunlukta olduğu Laleli ve Mesir Mahallesi ile çarpık yapılaşmanın yaşandığı Mutlu ve Lalapaşa mahallelerini kapsayan projenin hangi aşamada olduğuna ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, bu konuda çıkarılmak istenen spekülasyonlar itibar edilmemesini istedi.
 
‘SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMEYİN’
 
Can Mercül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi imar planları onay sürecinde. Bu süreç tamamlandıktan sonra Kentsel Tasarım Projeleri kesinleşecek. Daha sonra bütün hak sahipleri ile tekrar birebir görüşme yapacağız. Vatandaşlarımızın kesin kararı olmaksızın ne belediye ne de bakanlık olarak bu anlamda bir şey yapılması imkansız. Vatandaşlarımıza bütün daire metrekareleri yüzde 10 büyütülecek ve o şekilde teklif edilecek. Onun haricinde kafalarına takılan herhangi bir soru ile alakalı bir durum söz konusu olduğunda Kentsel Dönüşüm Ofisimiz, Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzden bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız ile yaptığımız birebir toplantılarımızı daha da sık yapacağız. Vatandaşlarımızı sağlıklı bilgilendireceğiz. Son günlerde çıkarılan spekülasyonlara kimse itibar etmesin” dedi.
 
PROJENİN HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORLAR
 
Bölgede yaşayan vatandaşlar ise projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade ederek duygularını şu sözlerle anlattı:
 
Serdar Çetin: “Mesir Mahallesi 5100 sokakta oturuyorum, evlerimiz oldukça eski, kullanım ömrü tamamlanmak üzere. Bu anlamda Yunusemre Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesini destekliyorum.”
 
Ali Yaman: “Mesir mahallesinde yaşıyorum. Binalara 1983 yılında başlayıp 1986 yılında bitirdik. Binalarımızın yenilenmesi ve kentsel dönüşümün başlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah en yakın zamanda başlar. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye kentsel dönüşüm çalışması için destek veriyoruz. Bize daha yeni binaları yüzde 10 fazlasıyla veriyorlar.”
 
İsmail Tarhan: “Laleli Mahallesi’nde yaşıyorum. Buradaki binaların hepsi depreme dayanıksız.  Oturduğum ev 8 yıllık bir bina. Kentsel dönüşüm projesi çok güzel bir proje. Projeye güveniyorum. Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalarını takdir ediyorum.”
 
Hüseyin Kali: “Mesir Mahallede oturuyorum. Biz Yunusemre Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesini destekliyoruz, memnunuz. Projeyle birlikte hem evlerimiz yenilenecek hem de değer kazanacak.”

Editör: TE Bilişim