15 gündür bombalanan Gazze’de sağlık sistemi çökmek üzere. Jeneratörleri çalıştıracak yakıt kalmadığı için “Nasır Hastanesi’nde” yaralılara cep telefonu ışığında müdahale ediliyor.

Doktorlar yaşananları tam bir felaket olarak niteliyor.

Sarıgöl'de Mangala heyecanı Sarıgöl'de Mangala heyecanı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’deki sağlık sisteminin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

MSF, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze’deki sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paylaşımda, “Gazze’deki sağlık sistemi çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Hastaneler dolu ve kaynak sıkıntısı yaşıyor. Yakın zamanda Gazze Şeridi’ndeki ana cerrahi tesis olan Şifa Hastanesine ilaçlar ve tıbbı malzemeler de dahil büyük miktarda tıbbi stok bağışında bulunduk.” ifadeleri kullanıldı.

MSF’nin Gazze’deki hemşiresi Loay Harb’in, “Elimizde kalan her şeyi, tüm tıbbi malzememizi iki gün önce Şifa Hastanesine teslim ettik. Yüzlerce insanın buraya sığındığını gördük ve içeriye bile yürümek zordu” ifadelerine yer verilen paylaşımda, MSF’nin insani koridorun açılmasıyla birlikte Gazze’deki tıbbi tesislere daha fazla destek sağlamaya hazır olunduğu da bildirildi.

Cep telefonu ışığında tedavi: Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde -  Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki sağlık sistemi çökme tehlikesiyle  karşı karşıya

Editör: Ali Gözen