Ankara Valiliği, Kocatepe Camii’nde çekilen ve sosyal medyada gündem olan görüntüler hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ZITLARIN BÜYÜSÜ BAŞLIĞIYLA PAYLAŞILDI

Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen görüntüler, infiale neden oldu. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi. Çekilen görüntüler de "Zıtlıkların büyüsü" başlığıyla paylaşıldı.

kocatepe-camisi-nde-uygunsuz-kiyafetlerle-cekim-16228311_3586_m

KADININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Yollarda bayram yoğunluğu... Karayollarından son durum ne? Yollarda bayram yoğunluğu... Karayollarından son durum ne?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkındaki soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

"RENCİDE EDEN GÖRÜNTÜLER"

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Kocatepe Camii’nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında valiliğimizce adli ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

kocatepe-camisi-nde-uygunsuz-kiyafetlerle-cekim-16228311_3794_m

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

kocatepe-camisi-nde-uygunsuz-kiyafetlerle-cekim-16228311_4594_m

ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından ise çekimin yönetmeni sosyal medya hesabından özür dileyerek şu ifadeleri paylaştı;

Kocatepe camiinde yapmış olduğum çalışmamın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetim camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin cami olduğunu göstermekken şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim. Saygılarımla...

Sosyal medyada tepki çekti! Camideki görüntülerle ilgili harekete geçildi

Editör: Ali Gözen