Kula ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşku ile kutlandı. Kutlamalar Kaymakamlık makamında Kaymakam Osman Güven’in tebrikleri kabulüyle başladı. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından kutlamalar ilçe stadyumunda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Osman Güven, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güven’in konuşmasının ardından program, törene katılan öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam etti. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Halk oyunları ekibinin gösterileri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sona erdi. Törene Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, siyasi parti temsilcileri ile mülkü amirler ve çok sayıda Kulalı katıldı.

Demirci'de 29 Ekim kutlamaları
Manisa'nın Demirci ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Spor Tesislerinde kutlandı. Kaymakamlık makamında Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan programın ardından kutlama ve resmigeçit töreni Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Spor Tesislerinde devam etti. Törende halk oyunları gösterileri, canlı müzik dinletisi sunulurken, amatör spor haftası münasebetiyle Demirci İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. 29 Ekim töreni Demirci ilçesinde ki okulların öğretmenleri ve öğrencilerinin bando eşliğinde protokolü selamlamasıyla sona erdi. Törene Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, Demirci Cumhuriyet Başsavcısı Barış Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Selendi'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Manisa'nın Selendi ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Kutlama programı kaymakamlık makamında Kaymakam Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlamalara daha sonra 3 Eylül stadında yapılan etkinlikler ile devam edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla programda Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Savaş öğrenciler ve kalkın bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından şiirler okunması, dans gösterileri, halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından ilçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili düzenlenen yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve İlçe Jandarma Komutanı Hacı Yusuf Aslan tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı yapılan resmigeçit töreni ile son buldu.

Soma'da 29 Ekim kutlamaları
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılı Soma'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaymakam Ahmet Altıntaş, makamında Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı İlker Yağdıran ile birlikte tebrikleri kabul etti. Kutlamalara Cengiz Topel Meydanında devam edilirken, program Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Garnizon Komutanı As.Şubesi Başkanı İlker Yağdıran'ın halkı selamlaması ile başladı. Kutlamalarda Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Ahmet Sis önderliğindeki gösteri büyük beğeni toplarken öğrenciler 29 Ekim şiirleriyle katılanları duygulandırdı. Hafta kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edilirken program Soma Belediyesi'nin ikramlarıyla sona erdi.

Salihli'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyetin ilan edilmesinin 94.yıldönümü kutlamaları, Kaymakamlıkta düzenlenen tebriklerin kabulü ile başladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusu hava muhalefeti nedeniyle Belediye Spor Salonu’nda yapılan törenle devam etti. Törende Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Kutlama programı resim ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilerinin ödüllendirilmesi ile son buldu. Cumhuriyetin 94.yıldönümü kutlama törenine Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Başkanları ve Yöneticileri, Esnaf ve Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Sarıgöl'de 29 Ekim kutlamaları
Cumhuriyetin Kuruluşunun 94.yıl dönümü Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde düzenlenen bir törenle coşku içinde kutlandı. Sarıgöl Kent Meydanında Atatürk Anıtı önünde daygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç yaptığı konuşmasında Cumhuriyetin önemini vurguladı. Törende okullar arası düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir ve kompozisyon dallarında birincilik alan eserler öğrenciler tarafından okundu. Törende ayrıca öğrencilerden oluşan koronun hazırladığı türküler izleyenle sunuldu. Törenlere Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Erol Uygun, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sönmez, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Turgutlu'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı Turgutlu’da düzenlenen törenler ile kutlandı. Kutlamalar Kaymakam Uğur Turan ve beraberindeki heyetin kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Turgutlu Belediyesi bandosu eşliğinde tüm protokol ile törene katılan okullar bayrak ve flamalar önderliğinde Atatük Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’na yürüdüler. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan yaptı. Kaymakam Turan’ın konuşmasının ardından Gazi Ortaokulu ve Turgutlu Anadolu Lisesi’nden öğrenciler şiirler okudu. Masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencileri madalyalarını Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin takdim etti. Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi törene katılanlar tarafından büyük bir alkış aldı. Cumhuriyet teması ve öğrenci gruplarının hazırladığı final gösterisi ise ayakta alkışlanarak büyük takdir topladı. Törenler resmi geçitlerin yapılmasıyla sona erdi. Törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Lale, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: TE Bilişim