Saruhanlı ilçesi Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına Manisa Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 39 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri karadan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 uçak ve 19 helikopter havadan müdahale ediyor. Yaklaşık 7 saattir devam eden yangında alandan yükselen dumanlar rüzgarın etkisiyle İzmir’e taşınırken, gökyüzü dumanla kaplandı.

BELEDİYE BAŞKANI ACI TABLOYU AÇIKLADI

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, yangın nedeniyle bölgedeki köylerin boşaltıldığını belirterek, Sarısığırlı mahallesinin yüzde 90’nının yandığını söyledi.  
Başkan Bilgin şu açıklamayı yaptı:  “Yangın Söndürme Ekipleri, Güvenlik Kuvvetleri ve Belediye Ekiplerimiz var gücüyle ve tüm imkanlarıyla yangına müdahale ediyor.
İlk olarak Sarısığırlı, sonrasında ise yangının sıçrama ve büyüme ihtimaline karşı Çaltepe ve Sarıçam mahallelerimizdeki vatandaşlarımızı tahliye ettik.
Tahliye edilen Vatandaşlarımız şu an Saruhanlı'ya sevk edildiler. Yangının sönme durumuna göre Manisa ve Soma KYK Yurtlarına veya evlerine geri dönecek şekilde tekrar sevk işlemleri gerçekleşecek.
Yangının en kısa zamanda kontrol altına alınmasını diliyorum. Rabbim tüm ekiplerimizin yardımcı olsun, güç ve kuvvet versin.” 

Öte yandan yangın bölgesine giden Vali Yaşar Karadeniz, mahalle sakinlerini teselli etmeye çalıştı.   

İyi Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İyi Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Editör: Murat Yalçın