31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde halkın oylarıyla Yunusemre Belediye Başkanlığı görevine seçilen Semih Balaban, mazbatasını aldığını günün akşamı vatandaşla belediye hizmet binasının önünde 'Çay Buluşması' adı altında bir araya geldi. Yunusemre Belediye Belediyesi hizmet binasının önünde düzenlenen çay buluşmasına halkın ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban daha sonra kalabalığa seslendi. 

"ŞOVA YÖNELİK DEĞİL HALKA YÖNELİK POLİTİKA İZLEYECEĞİZ"

Başkan Balaban, kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacağının sözünü verirken burada yaptığı konuşmada, “Bundan sonra da bize oy versin vermesin, hangi partide siyaset yapıyorsa yapsın hiç bir insan ayrımı yapmadan herkesin belediyesi, herkesin belediye başkanı olacağım. Törenlerimiz böyle mütevazi olacak. 100 - 200 bin TL verip bir sahne kurdurmayacağız. O paralar belediyemizde kalacak. Şova yönelik değil, halka yönelik bir politika izleyeceğiz. Her zaman halkın emrinde olacağız. Belediye girdiğimde ilk talimatım odalara benim fotoğrafımı değil, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının asılması oldu. Çünkü olması gereken bu" dedi. 

Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi

"YUNUSEMRE'DE KARDEŞLİĞİ KURACAĞIZ"

Konuşmasında ilk icraatından da söz eden Başkan Semih Balaban, "İlk işimiz 24 merkez, 63 kırsal mahallemizde mahalle meclislerimizi oluşturacağız. Muhtarlarımızın öncülüğünde mahalle meclislerimizle Yunusemre'yi yöneteceğiz. Belediyeyi halkımız yönetecek. Belediyeyi halkla yöneteceğiz. Sözünü verip de halkla yönetmemezlik yapmayacağız. Mahalle meclislerimizle 3 ayda bir toplantı yapıp halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Mahalle meclisi ne karar alıyorsa belediye başkanı o kararı uygulayacak. Kısacası sözün ve yetkinin kararı halkta oldup belediyeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Vatandaşımız hangi partiye oyu verirse versin başımızın tacı olacak. Yunusemre'de kardeşliği kuracağız. Yunusemre'de ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. En büyük hedefimiz şu; gecelerinde aç yatılmayan, gündüzlerinde işsiz dolaşılmayan bir Yunusemre'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu seçimleri CHP kazanmadı, bu seçimi Yunusemre İttifakı kazandı. Bu ittifakta herkes var" diye konuştu. 

"GENÇLERİMİZİN MUTLU OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Konuşmasında gençlere yönelik yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Balaban, "Gençlerimiz için de önemli çalışmalar yapacağız. Gençlerimiz için en önemli tehlike olan uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir tane gencimizin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Nasıl yapacağız. Gençlerimizi spora, sanata, müziğe, ahlaka, eğitime teşvik edeceğiz. Gençlerimiz ile bilinçli toplantılar yapacağız. Gençlerimizin istihdam ofisleriyle, OSB'lerimizle işbirliği yaparak işsiz kalmasını önleyeceğiz. Geçlerimizi mutlu, huzurlu birer genç olması için elimizden geleni yapacağız. Gençlerimize sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı. 

"KRİTERİMİZ; ADALET, LİYAKAT VE AHLAK"

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "En önemli kriterimiz adalet, liyakat ve ahlak olacak. Bu önemli üç unsurdan asla vazgeçmeyeceğiz. Halkımıza bunun sözünü veriyoruz. Halkımız şunu unutmasın ki bu başarıda Yunusemre'nin emeği var. Bu başarı Yunusemre İttifakı içerisindeki değişik partilerden olan tüm halkımızın başarısıdır." Başkan Balaban konuşmasının ardından meydanı dolduran vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirerek çay içti.

Editör: İclal Çiçek