Türkiye pazar günü sandığa gidiyor. Siyasi partiler ve adaylar arasındaki yarış, karşılıklı açıklamalar ve zaman zaman da suçlamalara sahne oluyor. 
İlk açıklama CHP  Yunusemre Belediye Başkan adayı Semih Balaban’dan geldi. Katıldığı canlı yayında iddiaları sıralayan Balaban, Sayıştay raporlarında Yunusemre Belediyesinde rekor derecede usulsüzlük olduğunu, çalışanlara işten çıkarma yalanı söylendiğini, kapalı kapılar ardında kentsel dönüşüm yapılmak istendiğini, 1000 dönüm yer satılan mahalleye doğru dürüst yatırım yapılmadığı öne sürdü. Semih Balaban şunları söyledi: “Bu güne kadar Yunusemre’de 2 binden fazla raketimizi tahrip ettiler. Bu anlamda bizim ciddi bir zararımız oldu. Kendi özel mülkümüzdeki pankartları bile söktüler. Bu resmen özel mülke saldırıdır. Biz hem büyükşehirde hem Yunusemre’de belediyeyi kazanacağız ama onların yaptığını yapmayacağız. 

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA YALAN SÖYLÜYORLAR
Çok büyük bir yalan propaganda yapıyorlar. Herkesi işten çıkartacağımız yalanını söylüyorlar. Emeğiyle geçinen Ak Partili olsun ister MHP’li olsun hiç bir insana dokunmayacağız. Hatta onların gaspedilen promosyonlarını bankalarla promosyon anlaşması yapıyorlar, o promosyonun 1 lirasını o arkadaşlara vermiyorlar. Tepkiler üzerine bir miktarını veriyorlar. Biz o promosyonların 1 lirasına dokunmadan işçi kardeşlerimize aktaracağız. 1 Mayıs’ta onlara özel ikramiyeler vereceğiz. 

ADALETİ VE LİYAKATİ UYGULAMAYA GELİYORUZ
Bankamatik memurlarını, orada hiç bir iş yapmadan para alan bankamatik memurlarının gözünün yaşına bakmayacağız. Onları bir bir tespit ettik. Onlarla yollarımızı ayıracağız. Emekçi kardeşlerimizle bizim en küçük bir sorunumuz yok. Biz bu güne kadar emeğin mücadelesini vermişiz. Bir kişinin burnunu kanatmamışız emek konusunda. Liyakatiyle iş yapan Ak Partili müdür olabilir, yine görevinde kalabilir. Biz oraya adaleti ve liyakati uygulamak için geliyoruz. Kamu kaynaklarını 3 beş çıkar gruplarına dağıtmak için değil  halkımıza dağıtmak için geliyoruz. 

REKOR DERECEDE USULSÜZLÜK VAR
Sayıştay raporlarında Yunusemre Belediyesi rekor derecede usulsüzlük yapan bir belediye. 47 ihalesinde yolsuzluk var, usulsüzlük var. Bunların hesabını hukuk çerçevesinde tek tek soracağız. Ama  Ak Partili, MHP’li emekçi kardeşlerimizin saçının teline dokunmayacağız. Onlar bizim başımızın tacıdır. 
Mal varlığımı açıkladım. Şeffaflık bizim temel ilkemiz. Benden başka da Yunusemre’de hiç bir belediye başkan adayı açıklamadı. Herkes bunu açıklamak zorunda. Hesap verebilir olmak zorunda. 

KAPALI KAPILAR ARDINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşüm birçok mahallede sorun. Belediye yönetimi bunu kapalı kapılar ardında yapıyor, rantsal dönüşüme dönüştürmek istiyor. Ve halkla sürekli karşı karşıya geliyor. Biz kentsel dönüşümü halkla birlikte yapacağız. Halkın çıkarı neyse onu yapacağız.  
1 MİLYARLIK ARAZİ SATIP 1 MİLYONLUK YATIRIM YAPMADILAR
Üçpınar’da 1 milyarlık arazi satıp 1 milyonluk yatırım yapmadılar. 1000 dönümden fazla arazi satıldı. Parasını aldılar. Doğru dürüst bir yatırım yok”

BU ŞAHIS CHP’YE YAKIŞIYOR MU? 
AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ise Balaban’ı hedef aldı. Durmaz, Semih Balaban’a sert sözlerle yüklendi. Durmaz, “Demokrasinin bayramı olan seçimleri pazar günü karşılayacağız. Süreç başladığı günden bu yana sahada basılmadık yer çalınmadık kapı bırakmayan AK davamızın neferleri ve teşkilat mensuplarımıza sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Pazar günü sandıktan çıkacak sonucun Yunusemremize, Manisamıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

İlçenin gündemi kaldırım işgalleri İlçenin gündemi kaldırım işgalleri

YUNTDAĞI’NA NAVİGASYONLA GİDENLER…
Sözde CHP'nin aslında ise milletimize açıklamaktan çekindikleri bir ittifakın adayı olan Semih Balaban'ın yürüttüğü kara propagandaya dair birkaç kelam etmek gerekliliği hasıl olmuştur. Yuntdağını ve Yuntdağlıları şimdiye kadar görmezden gelen, hakir gören zihniyetin bugün onları konu edinerek kamuoyunu manipüle etme çabalarını hayretle izliyoruz. Gitmekten imtina ettikleri, yollarını dahi bilmedikleri için ancak navigasyon yardımıyla seçim çalışmaları yürütebildikleri bir bölge için akıl almaz iftiralara başvuruyorlar. Bizzat devletin en yetkili makamı Cumhurbaşkanlığı tarafından ilk ağızdan yalanlanmış iftiralarla gündemi değiştirmek ve hem sahaya hem de anket sonuçlarına yansıyan başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyorlar. Yunusemre Belediyesi kurulduğundan bu yana Yuntdağı'ına yapmış olduğu yatırımlar herkesin malumudur.
Bölgeye 40 civarı açık-kapalı salon ve etkinlik alanı, 15’e yakın halı sahayı Mehmet Çerçi başkanımız yaptı. Köylerimizdeki iç sokaklarının yüzde 95’i taşla döşendi, yapılmayan bölgelerde de çalışmalar devam ediyor. Kıymetli hemşehrilerim Biz boş vaatlerle değil; verilerle konuşuyoruz…
Bölgede tarımsal ve kırsal anlamda bir çok çalışmayı hayata geçiren yine Ak Belediyeciliğin örnek yüzü Mehmet Çerçidir.
Kardeşlerim, daha bitmedi… Yuntdağı’nın turizm alanında kalkınması için bölgedeki antik kent olan Aigai’ye karşılama merkezi yapıldı. Ortaköy Mesire Alanı, tüm Manisalıların en gözde yeri oldu. Yuntdağı Kamp ve Karavan Tesisleri ile Osmancalı Gençlik Kampı, yine proje adamı Mehmet Çerçi başkanımızın icraatlarından bazılarıdır.
Yuntdağlı hemşehrilerimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK kadrolara vermiş olduğu destek de herkes tarafından biliniyor. AK Parti ve Yuntdağlılar arasında kurulan gönül köprüsünü iftiralarla dinamitlemek isteyenlere en güzel cevabı hemşehrilerimiz pazar günü sandıkta verecektir.
Yerel seçimler için propaganda süreci başladığında herkesi kucaklayacaklarını iddia eden zihniyet konu kişisel ikbal olunca kendi yol arkadaşlarını dahi karalamaktan geri durmuyor. Bugün karşımızda menşei belli olmayan bir ittifakın adayı olarak bulunan şahıs büyükşehir belediye başkan adayları için daha birkaç ay önce herkesin gözü önünde FETÖcü demiştir. Bunu bir iddia olarak dillendirmenin ötesinde "Hemen burada ispatlarım" diye de eklemiştir. Geçtiğimiz günlerde ise bu konu hakkında tekrar açıklama yaparak "Yanlış anlaşıldım" demiş. Konu kişisel ikbali olunca kendi yol arkadaşlarına dahi iftira atmaktan geri durmayan bu şahıs Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden CHP'ye yakışıyor mu? Kendi arkadaşları hakkında yalan söyleyen bu şahsın sözleri güvenilir olabilir mi? Sırf seçim kazanmak uğruna bugün saha çalışmalarında herkese bol keseden makamlar görevler ihsan eden bu adamın arkasından gidilir mi? Özellikle şunu sormak istiyorum, Belediyedeki bürokratik ve siyasi görevler belliyken  yasadışı makamların uydurulması gizli ittifak ortakları tarafından verilen bir akıl mıdır? Ülkemizin doğusunda ve güneydoğusunda oluşturmayı başaramadıkları paralel yönetimleri paralel belediye olarak burada mı inşa etmeyi amaçlıyorlar? Planları ne olursa olsun milletimiz buna müsaade etmeyecektir.

BU İFTİRA VE KARALAMALARA SANDIKTA CEVAP VERİLECEK 
Bizlerin mahalle buluşmalarında yakaladığımız coşku ve kalabalığı Yunusemreli bir genel başkana rağmen Manisa mitinginde toplayamayan CHP'nin takkesi düşmüştür. Hem sokakların nabzına baktığımızda hem de kamoyuna yansıyan anketlerde ana muhalefet rolünü dahi kaybetmiş, 3. parti durumuna düşmüş durumdadırlar. Bu başarısızlıklarını da iftira ve karalama siyasetiyle kapatmaya çalışıyorlar. Lakin vatandaşlarımız müsterih olsun. Bizler Mehmet Çerçi Başkanımızın önderliğinde Yunusemre'de, Cumhur İttifakı olarak büyükşehirde bu iftira ve karalamalara sandıkta cevap vererek bu zihniyeti bir daha ayağa kalkamamak üzere sandığa gömeceğiz. 
Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyor,  tekrardan pazar günü sandıktan çıkacak sonucun Yunusemremize, Manisamıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Editör: Murat Yalçın