Bu yıl 3.’sü düzenlenen Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı’nda (MAYFU) büyük ilgi görüyor. Katılımcı firmalar çok sayıda sipariş aldı. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, “Biz bu işi başardık. Çok sevinçliyim” dedi.     
Manisa Fuar Merkezi Ayakkabı ve Moda Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Perşembe günü açılan fuar ilk iki günde sektör temsilcilerinin akınına uğradı. Fuarda stant açan çoğunluğu Manisa’dan 40’yakın firma, daha ilk günden itibaren ciddi oranlarda ayakkabı siparişi aldı. Geçen yıla oranla bu yıl firma ve katılımcı sayısının artması memnuniyet oluşturdu. 
Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin:
16 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. Bu yıl fuarımızın 3.’sünü yapıyoruz. Çok mutluyuz.  İlk yaptığımızda bize kimse inanmıyordu. Valla şuanda başardık yani. Bu olacak. Ya olacak ya olacak. Bu yıl katılım da yüksek. Zincir mağazalar fuara ilgi gösterdi. Ürünleri gayet başarılı buldular. Güzel modellerimiz var. Çok güzel tasarımlarımız var. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmalar bir günlük değil. 3 ay önceden başlanıyor. Hedef dünya standartlarında ayakkabı üretmek… Yüzde 100 deri ayakkabı üretiyoruz. Tüketiciye tavsiyemiz deri ayakkabıdan şaşmasınlar.  İmitasyon veya İtalyan deri dedikleri aldatıcı olabilir. Bu alanda Manisa artık marka. Manisa denince akla deri ayakkabı gelecek.  Bu fuar Manisa’da ayakkabı sektörüne istihdam sağlayacak. Tanıtımı çok iyi yapmamız lazım. Bugün Türkiye çapında tanıtıyoruz.  Uluslararası tanıtımlara imza atacağız.  Federasyonumuz ve belediyemizin desteğiyle çok iyi noktaya ulaşacağız. Biz birinci aşamayı geçtik. Fuarı uluslararası seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Dünya markalarını bu fuara getireceğiz. Bütün hayalimde bu vardı. Başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
 
Ellanor Ayakkabı-Savaş Başlamazlar
Manisa fuarına ilk kez katılıyorum. Fuarı güzel buldum. İnşallah daha güzel olacak. Manisa fuarının gelişmesi canlanması için katılmaya karar verdik. Fuardan bol müşteri, bol hareket bekliyoruz. Daha genç bir fuar. Piyasanın ve ülkenin daha tanımadığı bir durum. Bunu aşabilmek, daha tanınır hale gelebilmek için hepimizin katkı sunması gerekiyor. Şuana kadar katılımımıza değecek kadar sipariş aldık. Daha cumartesi-pazar var. Seneye de geleceğiz.
Kök Ayakkabı-Raif Kök:
30 yıldır bu sektörün içindeyim. Manisa’da üretim yapıyorum. Fuara ikinci kez katılıyorum. Manisa’mıza bu fuarı tanıtmak, ülkeye tanıtmak amacıyla bu fuardayız. Biz de bir katkımız olsun diye buradayız. Manisa’mızda neden böyle bir fuar olmasın? İnşallah bu fuar dünya çapında olur. Çünkü Manisa ayakkabı sektörünün göbeğindedir. Manisa merdanede Türkiye’ye bakan ilimizdi. Ancak son yollarda zenne biraz daha ön plana çıktı. Kalite arttı. Şuanda dünyayla yarışacak düzeydeyiz.  Deri ayakkabıda Manisa artık markadır, önderdir. Fuar bizim açımızdan çok iyi gitti. Siparişler aldık. Kotamızın büyük bölümünü doldurduk. Bu fuar daha da büyüyecek ve talebe cevap veremeyecek duruma gelecek.  İnşallah o günleri de göreceğiz.
Manisa Ayakkabı-Albay Kartal:
30 yıldır bu işin içindeyiz. Şükür artık fuarımız var. Çok memnununuz. Şuana kadar bile aldığım sipariş yetti. Seneye tekrar katılacağım. Fuarın Manisa’daki ayakkabı sektörüne çok ciddi katkısı oldu. Manisa merdaneciydi zenneye döndü, sektörümüz canlandı. Manisa Ayakkabıcılar Sitesi’nde daha çok kişi çalışabilir. Bu fuarı yaşatmak lazım. Devamını getirmek lazım...
Sercin Ayakkabı-Cihan Akgüneş:   
Yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum.  Manisa’nın artık bir fuarı var. Mehmet Güzgülü’yle birlikte ilk desteği verenlerdeniz. Bu üçüncü fuarımız. Üç fuardır katlıyoruz.  Fuarın Manisa’ya katkısı tartışılmaz. Onları da giderdiğimiz zaman daha güzel olacak.  Belki bir gün sadece iç piyasadaki değil dış piyasadaki üreticilerimizi de buraya getireceğiz.  Siparişlerden de çok memnunuz. Manisa ayakkabı sektörü iyi yola ilerliyor. Önümüzdeki yıl da fuara katılacağız. Önemli olan buradaki sektörü güçlendirmek. Manisa sektörün fuar merkezi haline gelmeli. Hedef bu.
Besa Ayakkabı-Gökalp İçier:
1996 yılından beridir bayan ayakkabısı üzerine Manisa’da üretim yapıyoruz. Arıca parekende sektöründe de hizmet veriyoruz. Fuarımız ciddi gelişme kaydetti. Ciddi sayıda ziyaretçi alıyoruz ve her geçen fuarda ziyaretçi çeşitliliği arıyor. Farklı yerlerden farklı müşteriler geliyor. Buda bizi mutlu ediyor. Güzel bir ticaret alanı açılmış oldu.
Nehir Ayakkabı-Zafer Mercan: 
Fuardan memnunuz. Fuarların her zaman artı olduğunu düşünüyorum. Fuarın Manisa’da düzenleniyor olması ciddi bir avantaj. Manisa’nın kendi ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı doğdu.  Zincir mağazalardan çok sayıda gelen müşterimiz var. Fuar devam ettiği sürece katılacağız.
Demet Ayakkabı-Mehmet Özbircan:
Fuar oldukça iyi gidiyor. Siparişler son derece olumlu.  Fuar devam ederse geleceği çok parlak olacak. Biz de firmalar olarak fuarda olmaya devam edeceğiz.  
Bast Ayakkabı Halil Baylan:
1983’ten beri imalatla uğraşıyorum. Manisa’da böyle bir fuar alanımız vardı. Değerlendirildi. Üçüncü kezdir katılıyoruz. İnşallah daha da iyi günler gelecek. Ama zaman lazım biraz. İstanbul’dan gelen toptancılarımız oluyor. Veya bizim bölgesel olarak Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi illerden müşterimiz var. Bir şeyler oluyor. Herkes emeğinin karşılığını alıyordur. Bundan sonra da fuarlara katılacağız. Fuar zaten bizim. Ev sahibiyiz. Biz katılmazsak kim katılacak?    
Çadersan Deri-Muhammet Çalmaz:
Manisa ve Işıkkent’te olmak üzere iki şirketimiz var. Deri sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Atölyelerimizde deriyle alakalı hizmet sunuyoruz. Fuarın varlığı çok güzel. Keşke daha önceden yapılsaydı. Geç kalındı Şuan belki 50.’sini yapıyor olmamız gerekirdi. Ama bu da bir başlangıç. Daha iyi olacağına inanıyorum. Sipariş de aldık. Daha da iyiye gidecek. Yavaş yavaş. Emeklemeden yürünmez. Yürümeden koşulmaz. Fuarın geleceği çok iyi olacak. 
Bella Ayakkabı Selvinaz Yıldızcı:
Fuarı çok güzel bulduk. Ama biraz daha geliştirmemiz lazım.  Biz ilk kez katılıyoruz. Çok güzel gidiyor. Sipariş aldık. Seneye de geleceğiz. Çünkü ilk iki günde bile geldiğimize değdi. Bunu gördük. Manisa daha önce Antep’ten sonra ikinci sıradaydı. Sonra biraz sarsıldı. Şimdi tekrar toparlandı. Sektörümüz kurtuluyor.