Tekışık'ın savcının odasında bacak bacak üstüne atıp verdiği pozlar üzerine iki ayrı soruşturma açıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirildi, İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Konu, Adalet Bakanlığı'nın da gündeminde.

"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

Avukatın terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen savcının odasında altına slogan da yazarak poz vermesi bir süre sonra dikkat çekti. Konu Adalet Bakanlığı tarafından da incelendi. 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.