Asgari ücrete yapılacak zammın bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Dün gerçekleştirilen ikinci toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "İşveren veya hükümet tarafından bir rakam ortaya konuşmadı. Biz de bir şey söylemedik. Karşı taraf ve bizim kafamızda bir rakam vardır. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Bizim kafamızdaki rakam olmazsa geçmişte olduğu gibi muhalefetimizi koruruz. Son yıllarda mutabakat sağlanarak asgari ücret tespit komisyonu bu kararı alıyor. Bizim de aynı düşüncede olarak insanlarımıza rahat nefes aldırmak için gayret gösteriyoruz. Şu anda bir sonuca varılmadığı için kamuoyu önünde pazarlık gibi tartışırsak bu iş olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

TÜRK-İŞ BAŞKANI İLE ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ

Dünkü toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz” demişti.

Asgari ücret gündeminin gölgesinde geçen pazartesi gününün bir diğer önemli gelişmesi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın, Ak Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesiydi.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika gerçekleşen toplantının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk İş Başkanı Atalay, asgari ücretin perşembe gününden önce belirlenebileceğini açıklamıştı.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 LİRA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 15 üyeden oluşuyor. Beşy üye hükümeti, beş üye işçi tarafını, beş üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar, oy çokluğuyla alınıyor.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Tarih verildi! Akaryakıta çifte indirim geliyor Tarih verildi! Akaryakıta çifte indirim geliyor

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Editör: Ali Gözen