Manisa’da kaldırımda yürüyen anne ve kızına bir otomobilin çarpması sonucu, anne olay yerinde, kızı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Yunusemre ilçesi Mimar Sinan Bulvarı üzeri Merkez Efendi Devlet Hastanesi karşısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde İzmir yönüne doğru seyir halinde olan 26 YE 444 plakalı otomobilin sürücüsü Murat S. (23), bir anda direksiyon hakimiyetini kaybederek, önce yol kenarındaki ağaçları yıktı, ardından kaldırımda yürüyen anne-kıza çarptı. Otomobil park halinde bulunan 35 NS 761 plakalı bir başka otomobile çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle anne ve kızı yola savruldu. Kaza sonrası anne Selma Topçu (60) olay yerinde hayatını kaybederken, kızı Elif Topçu (30) ise ağır yaralı olarak 112 Acil Servis ambulansıyla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Elif Topçu, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan sürücü Murat S. emniyetteki işlemlerinin arından bugün hakim karşısına çıktı. 
Murat S.adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaza öncesinde otomobilin dingilinin koptuğu iddia edildi. Sürücünün bu nedenle serbest bırakıldığı öne sürüldü. Ancak görgü tanıkları söz konusu aracın aşırı süratli olduğuna dikkat çekiyor. 
Sürücünün serbest bırakılması Manisa’da büyük tepkiyle karşılandı. Haber sitemizi adeta yorum yağmuruna tutan okuyucular, sürücünün tutuklu yargılanıp gerekli cezayı alması gerektiğine dikkat çektiler. 
İşte gelen bazı yorumlar: 
-İşte Türkiye işte Adalet 
-Hasımın mı var! Çarp arabayla öldür! Tabancayla vurmaya veya bıçaklamaya gerek yok!
-Adaletin bu mu dünya... 
-Yok artık. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi? Ucu gayretullaha değsin, kötü konuşmuyorum, Allah bildiği gibi yapsın... 
-Yazıklar olsun! Bu mu adalet? 
-insan hayatı Türkiye gibi ülkelerde ne yazikki bu kadar ucuz ve basit o adam nasıl serbest bırakılabilir hangi zihniyet bırakıyoruz bu hakimler savcılar hangi akla hizmet ediyor anlamış değilim 2 kişi cinayet sebebiyle öldüren bir kişinin müebbet yemesi lazım ülkemde hukuk kanun yargı yok nedense kim ne kadar konuşursa konuşsun hepsi boş
-Türkiye'de adalet sadece bir kadın ismi
-Sürücünün serbest kalmasi da cok ilginc, kadran 180 de kalmis deniyor, yayalarin arasina daldi deniyor, surucu bir aileyi yok ediyor, o kadar hizli ki kaldirima cikinca arka dingil yerinden cikmis, buna ragmen bir gun bile hapiste yatmiyor, bu karari veren hakim nasil bir yargilama yapmis.


 
 

Editör: TE Bilişim