Türkiye Kamu Sen üyeleri, Türk Sağlık Sen Manisa Şube eski Başkanı Rıtvan Mutlu’nun Mor Beyin mağduru olduğunun tespit edilmesi ve görevine iade edilmesi üzerine Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, "Kendi iradeleri dışında ByLock adı verilen programa yönlendirilmiş 11 bin 480 kişinin olduğunu, FETÖ terör örgütünün Mor Beyin adı verdiği bir yazılım ile masum insanlara kumpas kurduğunu hayret ve endişeyle öğrendik ama şaşırmadık. Bu hain örgütün daha önce birçok kişi ve kuruluşa karşı kumpas kurup tuzağa düşürdüğünü görmüştük. Türkiye Kamu-Sen olarak 15 Temmuz sonrası bu hain örgüte karşı verilen bu mücadeleye her zaman destek verdik. Ancak bu hain örgütün her türlü oyunu oynayabileceğini öngördüğümüzden dolayı dikkatli davranılması konusunda uyarılarda bulunduk. Bugün de görüyoruz ki uyarılarımızda haklı çıktık. 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ terör örgütünün geliştirip kullandığı Mor Beyin yazılımı sonucu ByLock adlı programı kullandıkları için görevlerinden uzaklaştırılan bin 823 kamu görevlisi görevine iade edildi. Göreve iade edilenlerin FETÖ ile irtibatı olmadığı belirlendi" dedi.

"FETÖ’nün bir kez daha ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunu anlamış bulunuyoruz"
Başta Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu olmak üzere Seval Erdem, Fatma Gürçan, Afet Görenez, Canan Saygı, Tuncay Özcan, Zülfikar Gerdan'ın, 697 sayılı KHK ile görevlerine dönen Mor Beyin mağdurlarından yalnızca birkaçı olduğunu kaydeden Dağıstan şunları söyledi:
"ByLock kullandıkları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldığında kendisinin FETÖ ile irtibatı olmadığını, yıllarca yol arkadaşlığı yaptığımız vatansever bir kamu görevlisi olduğunu söylemiştik. Aylarca süren bu mağduriyetin ardından görevlerine iade oldular. Tek tesellimiz adaletin geç de olsa tecelli etmesidir. Kendisi başta olmak üzere 697 sayılı KHK ile görevlerine dönen tüm kamu görevlisi ByLock mağduru arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bu hainlerin biran önce kamudan temizlenmesi, kanun önüne çıkartılması en büyük temennimizdir. Mor Beyin tuzağı ile FETÖ’nün bir kez daha ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunu anlamış bulunuyoruz. Benzeri mağduriyetlerin oluşmaması adına, terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmemek için daha dikkatli olunması elzemdir. FETÖ kriterleri diye belirlenen ByLock, Bankasya, sendika gibi kriterler daha dikkatle değerlendirilmelidir. Kurdukları tuzaklarla masum insanların mağduriyetini hedefleyen hainlerin emelleri boşa çıkartılmalıdır. Bu yaşadıklarımızdan hepimiz ders çıkarmalıyız. FETÖ ve diğer terör örgütlerinin aldatmasına, kandırmasına müsaade etmemeliyiz. Yine Mor Beyin adlı tezgahtan dolayı açığa alınıp göreve iade edilmeyen arkadaşlarımızın da olduğu ve bu arkadaşlarımızın da görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz."

Editör: TE Bilişim